RASULO U OPOZICIJI: Skupština slobodne Srbije odjavila Đilasa i Ponoša! Biljana Stojković kandidat za predsednika
Foto: Beta/Dragan Gojić, BETAPHOTO/MEDIJA CENTAR BEOGRAD

nova prestrojavanja

RASULO U OPOZICIJI: Skupština slobodne Srbije odjavila Đilasa i Ponoša! Biljana Stojković kandidat za predsednika

Politika -

Najava da bi u trku za predsednika Srbije trebalo da uđe Biljana Stojković iz Skupštine slobodne Srbije propao je i poslednji pokušaj da se stvori privid kakvog-takvog objedinjavanja opozicionionog bloka okupljenog oko Dragana Đilasa i njegove Stranke slobode i pravde.

Iako profesorka Biološkog fakulteta još nije ozvaničila svoju predsedničku kandidaturu, ovaj potez obelodanio je epidemiolog Zoran Radovanović, inače politički kolega Biljane Stojković u Skupštini slobodne Srbije.

- Hteli smo da propustimo ove izbore i da ne ulazimo u ovo blato i prljavštinu izjavio je Radovanović, ali i dodao da je ipak odlučeno da će Skupština slobodne Srbije imati kandidata za predsednika države:

Zoran Radovanović
foto: Printscreen

- To je naša aktivna članica, profesorka Biloškog fakulteta Biljana Stojković. Sa naše strane je to definitivno.

Očekuje se da ona dobije podršku koalicije "Moramo", čiji su predstavnici u više navrata negodovali zbog načina na koji je Đilas kandidovao Zdravka Ponoša za predsednika Srbije, te je izostalo ono što je lider SSP očekivao - da Dobrica Veselinović, Nebojša Zelenović i Aleksandar Jovanović Ćuta, koji čine koaliciju "Moramo" podrže Ponoša, pa čak i Vladetu Jankovića za gradonačelnika Beograda. Međutim, desilo se novo rasulo, jer je u međuvremenu Đilas, usred pregovora o sardnji, razbesneo Skupštinu slobodne Srbije, jer je pred ovo udruženje stavio uslov da moraju da podrže Ponoševu kandidaturu. U javnost je procurelo i interno pismo Skupštine, u kojem se članovi obaveštavaju o razlozima za izlazak iz ove opozicione kolone.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja