02:44

POSTOJI LI OPASNOST ZA RAT NA NAŠIM PROSTORIMA?! Ekspert za borbu protiv terorizma upozorava na OVE MOGUĆNOSTI

bezbednost

POSTOJI LI OPASNOST ZA RAT NA NAŠIM PROSTORIMA?! Ekspert za borbu protiv terorizma UPOZORAVA na OVAJ SCENARIO

Politika -

Ruska vojska rano jutros u 3:50 po srednje evropskomvremenu krenula je u akciju i napala Ukrajinu.

Ceo svet je na nogama, a u Srbiji se strahuje da postoji mogućnost i za neredima na našim prostorima.

Ekspert za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević smatra da takva opasnost postoji, jer mi našu poziciju u odnosu na globalne sile nismo ustanovili.

Dževad Galijašević
foto: Kurir televizija

- Sigurno je da može, sigurno je da takva opasnost postoji. Mi još nismo ustanovili svoju poziciju u odnosu na globalne sile, već su one odredile naše mesto u svojim geopolitičkim planovima. Ako pogledamo ovu situaciju, ono što možemo jasno videti, najmanje je korisna i verodostojna priča o suverenitetu država i o njihovom integritetu. Taj intergritet i suverenitet ne postoji kada je NATO u pitanju. Rusija je imala izbor da dozvoli da se desi masovan zločin ili da na vreme shvati taj proces i da pre nego što se Ukrajina naoruža nuklearno reaguje. Rusija je izabrala da reaguje na vreme - rekao je u Jutarnjem programu Kurir televizije Galijašević.

Dževad Galijašević
foto: Kurir televizija

U celoj Ukrajini, stanovništvo je u strahu, a kako prenose strani mediji, ljudi masovno napuštaju domove kako bi se spasili.

- Ovo smo mi preživeli devedesetih godina. Tad su posvađali balkanske države da bismo uvek bili u konfliktu, Zapad je to namerno uradio. Rusija da je čekala, patnja bi bila mnogo veća. Lavrov je govorio o mobilnim terorističkim jedinicama da se prebace u Ukrajinu da se bore na njihovoj strani. Ovi događaji u Ukrajini, koliko god bolni bili, oni su početak raspleta i pokušaja da se iz jedne tačke upravlja svetom. Ja verujem da ovaj rat neće trajati dugo i da će ruski i ukrajinski narod, koji imaju isti koren, izbeći ono što mi nismo mogli. Ovaj rat jasno naglašava da ruski interesi ne mogu biti ugroženi - kaže Galijašević.

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

04:33

PUTIN SPREMAN DA IDE DO KRAJA, SAD NEMA NAZAD! Kajtez misli da će Rusija uključiti i NUKLEARNO ORUŽJE u ratu sa Ukrajinom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track