VELIKA AKCIJA POLICIJE NA SEVERU KOSOVA Priština izvela bagere u opštine Leposavić i Zubin Potok, zatrpavaju puteve FOTO
Foto: Facebook Printscreen/Xhelal Sveçla

akcija zatvaranja alternativnih puteva na severu i jugu Kosova

VELIKA AKCIJA POLICIJE NA SEVERU KOSOVA Priština izvela bagere u opštine Leposavić i Zubin Potok, zatrpavaju puteve FOTO

Politika -

PRIŠTINA - Ministar unutrašnjih poslova vlasti u Prištini Dželjalj Svečlja objavio je da je sproveden "operativni plan za sprečavanje i suzbijanje kriminala", te istakavši da na ovaj način tzv. "Kosovo brine o svojim građanima".

Svečlja na je na Fejsbuku napisao da se "sprečavanje korupcije i kriminala odnosi i na granične oblasti, najpre sa Srbijom".

"Kao ministar unutrašnjih poslova, čestitam kosovskoj policiji na uspešnom sprovođenju operativnog plana u sprečavanju i suzbijanju kriminala i svih oblika krijumčarenja, uključujući i granične oblasti koje povezuju Kosovo sa Srbijom i u pograničnoj oblasti koja se odnosi na Severnu Makedoniju", napisao je on.

Svečlja je istakao da ovo pokazuje "jačanje vladavine prava, sprečavanje krijumčarenja i trgovine robom ilegalnim putevima, zatvaranje i onemogućavanje ilegalnih ruta koje koriste šverceri".

Kako dalje navodi, kroz ove aktivnosti, institucije brinu o stvaranju miira i bezbednosti za svoje građane. Akcija Kosovske policije je sprovedena u blizini prelaza ka centralnoj Srbiji, odnosno u opštinama Leposavić i Zubin Potok, u području ka Severnoj Makedoniji – opštinama Vitina i Gnjilane i u opštini Podujevo.

Kurir.rs/Kosovoonline

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track