ČUVENA AMERIČKA POLITIČARKA CITIRALA NA TVITERU SRPSKU IZREKU O RATU! U jeku međunarodne krize ŠIRI SE SRPSKA PORUKA MIRA!
Foto: AP Michael Conroy, Shutterstock

međunarodna kriza

ČUVENA AMERIČKA POLITIČARKA CITIRALA NA TVITERU SRPSKU IZREKU O RATU! U jeku međunarodne krize ŠIRI SE SRPSKA PORUKA MIRA!

Politika -

Čuvena američka političarka ukrajinskog porekla Viktorija Šparc citirala je srpsku izreku na društvenoj mreži Tviter u jeku rata u Ukrajini.

Kongresmenka Šparc je napisala na svom Tviter nalogu:

Srpska izreka: „U ratu političari daju topove, bogati hranu, a siromašni svoju decu… Kada se rat završi, političari uzmu svoje topove, bogati imaju još više hrane, a siromašni traže grobove svoje deca."

Viktorija Šparc
foto: AP Robert Scheer, Profimedia

Podsetimo, kongresmenka Viktorija Šparc emigrirala je u Sjedinjene Države 2000. godine. Postala je državljanka SAD i napredovala je od bankarskog blagajnika do finansijskog direktora, i uspešnog vlasnika preduzeća i senatora države Indijana. Odrastanje u Ukrajini oblikovalo je njenu konzervativnu političku filozofiju da je ograničena vlada uvek bolja, a finansijske i zdravstvene odluke treba da donose pojedinci na slobodnom tržištu, a ne birokrate i posebni interesi - navodi se u njenoj zvaničnoj biografiji.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track