BIVŠI AMBASADOR SAD NA KOSOVU NAPAO VUČIĆA ZBOG ODLUKE SRBIJE! Brnabić: Odabrao je međunarodno pravo, a vi o moralu BOLJE ĆUTITE!
Foto: Profimedia

POLITIKA

BIVŠI AMBASADOR SAD NA KOSOVU NAPAO VUČIĆA ZBOG ODLUKE SRBIJE! Brnabić: Odabrao je međunarodno pravo, a vi o moralu BOLJE ĆUTITE!

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić oštro je odgovorila bivšem američkom ambasadoru na Kosovu Filipu Kosnetu koji je pokušao da optuži predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je "izabrao Rusiju umesto SAD."

Naime, Kosnet je na svom zvaničnom Tviter nalogu napisao:.

- Dakle, izgleda da je srpski predsdnik Vučić izabrao Putina umesto Zapada – dok tvrdi da su mu ruke vezane zbog mišljenja javnog mnjenja, i da se krije iza Crkve. To nije vođstvo; to je moralni kukavičluk. EU, SAD, imajte na umu - napisao je Kosnet.

No, premijerka Brnabić na to nije oćutala.

Ana Brnabic
foto: Printscreen/Twitter/anabrnabic

- Ambasadore Kosnet, predsednik Vučić nije izabrao Putina u odnosu na Zapad, niti se iza bilo koga krije, niti je ikada tvrdio da su mu "ruke vezane" za bilo šta. Odabrao je međunarodno pravo i principe, srpske interese i mir. To je vođstvo. Što se tiče morala - ne počinji - oštro je odgovorila Brnabić.

Kurir.rs/ Foto/Source:Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track