PAKLENI PLAN: Odmetnuti deo ANB-a smenjuje predsedavajućeg Strahinju Bulajića s čela skupštine kako bi vratio Milov DPS na vlast?!
Foto: Profimedia

POLITIKA

PAKLENI PLAN: Odmetnuti deo ANB-a smenjuje predsedavajućeg Strahinju Bulajića s čela skupštine kako bi vratio Milov DPS na vlast?!

Politika -

Bivši crnogorski režim preko odmetnutih pripadnika Agencije za nacionalnu bezbednost navodno su smislili pakleni plan ne bi li svrgli predsedavajućeg Skupštine Crne Gore, i to pod optužbama da je ruski špijun, piše crnogorski portal Borba!

Kako navode, nerasformirani deo ANB, koji i dalje kontrolišu ostaci bivšeg režima, uveliko priprema teren za lišavanje slobode Strahinje Bulajića, predsedavajućeg Skupštine Crne Gore, pod lažnim optužbama da sarađuje sa ruskim agentima.

Strahinja Bulajić
foto: Printscreen

To je jedan od scenarija kako bi se pokušalo da se organizuje nelegalno zasedanje skupštine na kojoj bi DPS crnogorskog predsednika Mila Đukanovića pokušao da se vrati na vlast.

- Akcija ima za cilj da se Bulajić fizički ukloni sa mesta predsedavajućeg Skupštine, čime bi se otvorio prostor da čovek blizak bivšem režimu zauzme njegovo mesto i na nezakonit i neustavan način zakaže sednicu na kojoj bi se birala nova vlada koja treba DPS da vrati na mala vrata na vlast - navodi Borba.

Upravo zato, kako tvrde, mediji bliski DPS-u danima vode lažnu hajku protiv Bulajića kako bi ga, u svetlu ukrajinske krize, predstavili kao ruskog špijuna.

Milo Đukanović
foto: Profimedia

Sinhronizovana akcija medija bliskih DPS-u i visokih funkcionera Đukanovićeve partije, kako pišu, predstavili su legitiman sastanak Bulajića sa ruskim diplomatama kao protivzakonito ponašanje koje treba da posluži kao razlog za njegovo lišavanje slobode na prevaran način kako bi se sprovele zamisli DPS-a koji po svaku cenu želi da se na talasu ukrajinske krize na legitiman način vrati na vlast.

O ovakvom scenariju danima se spekulisalo u političkim krugovima, ali verodostojnost ove informacije nije potvrđena.

Kurir.rs/ Foto/Source:Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track