RASPISANI PRESEDNIČKI IZBORI U SRBIJI: Građani 3. aprila biraju šefa države! DAČIĆ: Svim učesnicima puno sreće i puno glasova
Foto: Printscreen

predsednik skupštine ivica dačić

RASPISANI PRESEDNIČKI IZBORI U SRBIJI: Građani 3. aprila biraju šefa države! DAČIĆ: Svim učesnicima puno sreće i puno glasova

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić raspisao je danas izbore za predsednika Srbije, koji će biti održani 3. aprila.

Kada je reč o predsedničkim izborima, oni su redovni, i održavaju se na pet godina.

Ivica Dačić
foto: Beta Miloš Miškov

Osim za šefa države, 3. aprila održaće se i parlamentarni izbori, kao i izbori za gradove Beograd i Bor i još 11 opština u Srbiji.

Odluku o raspisivanju parlamentarnih izbora doneo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Sretenje, 15. februara, kada je potpisao ukaz o raspuštanju Skupštine Srbije na predlog Vlade Srbije.

1 / 4 Foto: Printscreen

Dačić je u Skupštini Srbije potpisao Odluku o raspisivanju izbora za predsednika Srbije.

On je na konferenciji za novinare kazao da stranke i drugi predlagači imaju rok do 12. marta u ponoć da predlože svoje kandidate.

"Ove godine je usaglašen taj rok za prijavu kandidata za predsednika i kandidata za parlamentarne izbore, do 12. marta u ponoć", dodao je on.

Dačić je pozvao političke aktere da se kandiduju na izborima i poželeo da oni proteknu u demokratskoj i fer atmosferi. "Želim svim učesnicima izbora puno sreće i puno glasova", istakao je on.

Dačić je naveo da su redovni izbori za predsednika raspisani 90 dana pre isteka mandata predsednika Aleksandra Vučića te da će on do dana izbora biti u punom mandatu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track