ABAZOVIĆ MILU BIO ŠIBICAR I BITANGA, A SAD MU DAO MANDAT: Bečić: Ko se usudi da zakaže sednicu Skupštine krivično će da odgovara!
Foto: Stefan Jokić, BETA

politička kriza u crnoj gori

ABAZOVIĆ MILU BIO ŠIBICAR I BITANGA, A SAD MU DAO MANDAT: Bečić: Ko se usudi da zakaže sednicu Skupštine krivično će da odgovara!

Politika -

Za DPS Mila Đukanovića Dritan Abazović prešao je put od šibicara i bitange do mandatara, poručio je lider Demokrata Aleksa Bečić.

Aleksa Bečić
foto: Youtube prtscr / Skupština Crne Gore

- Ovde se radi o klasičnom gaženju člana 2 ustava Crne Gore. Niko nije doneo spisak od 42 glasa za novu vladu. Ako pođete od onoga što je bio ishod konsultacija niko nije došao sa potpisom 41 poslanika. Setite se kako je Krivokapić dobio mandat, skupljeni su poptisi poslanika, pa je onda on dobio mesto mandatara. Sada nemate ispunjen niti jedan od uslova koje smo imali u septembru 2020 - ocenio je on na pres konferenciji Bečić, a preneo portal Borba.

Bečić je rekao da ne postoji dogovor većine. Poručio je i da je Strahinja Bulajić jedina osoba koja može sazvati sednicu parlamenta, sve ostalo je kršenje ustava i zakona.

- Onaj ko se usudi da zakaže sednicu imao bi krivičnu odgovornost - rekao je Bečić.

On je pozvao da se zemlja ne uvodi u dodatnu nestabilnost i pravnu anarhiju, te istakao da su ovo vrlo opasne stvari.

- Jučerašnji dan je potvrdio ono na što smo mi upozoravali mesecima. Vidite i sada da onaj memorandum nije bio čaj od nane i vodič ka pomirenju, nego ulazak u saradnju sa DPS-om. Mi želimo da ovo razrešimo na izborima. Ajmo onda na izbore - poručio je Bečić.

Pozvao je građane na masovne i mirne proteste, jer se, kako dodaje, moraju da se dostojanstveno odupru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track