PREDSEDNIK U VALJEVU, HERZLICH WILLKOMMEN! Neka vam Srbija bude druga kuća! Niče nova fabrika, plata dupla od proseka u gradu FOTO
Foto: Printscreen/Pink TV

VELIKI DAN ZA VALJEVO: investicija vredna 30 miliona evra

PREDSEDNIK U VALJEVU, HERZLICH WILLKOMMEN! Neka vam Srbija bude druga kuća! Niče nova fabrika, plata dupla od proseka u gradu FOTO

Politika -

Dobro nam ide ovo s lopatama! Pa uzmi i ti, neće valjda Anđelka!, našalio se predsednik na polaganju kamena-temeljca za novu fabriku u Valjevu čiji je vlasnik nemačka kompanija, svetski lider u proizvodnji vaga

VALJEVO - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas polaganju kamena-temeljca za izgradnju fabrike Bicerba u Valjevu.

- Srećan sam što u današnje vreme možemo da polažemo kamen-temeljac i to u Valjevu za ovakvu jednu fabriku za koju verujem da će biti dragulj među fabrikama Bicerbe u kojima ukupno radi 4.500 ljudi. Herzlich willkommen! Neka vam Valjevo i Srbija budu druga kuća - poželeo je predsednik dobrodošlicu nemačkom investitoru podsetivši da mu građani svojevremeno nisu verovali kad je najavljivao dolazak ovako velikog imena i svetski poznate kompanije u Srbiju.

Aleksandar Vučić, Valjevo
foto: Printscreen/Pink TV

Predsednik je nemačkom investitoru rekao da je država spremna da obezbedi još olakšica ukoliko ta kompanija bude zaposlila veliki broj ljudi.

Predsednik je u pratnji ministarke privrede Anđelke Atanasković učestvovao u svečanom polaganju kamena-temeljca za novu fabriku pa se našalio.

- Dobro nam ide ovo s lopatama! Pa uzmi i ti, neće valjda Anđelka!, našalio se predsednik na šta se ministarka Atanasković nasmejala.

1 / 7 Foto: Printscreen/Pink TV

Vučić: Plata dvostruko veća, više od 1.100 evra

Predsednik se okupljenim zvanicama obratio posle Andreasa Krauta koji je inače peta generacija vlasnika nemačke Bicerbe, lidera u proizvodnji vaga i tegova.

Polaganju kamena-temeljca za fabriku prisustvovali su pored predsednika, vlasnik i generalni direktor Bicerbe Andreas Kraut, ministarka privrede Anđelka Atanasković, gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Istakao je da do početka rada fabrike treba da bude završena brza saobraćajnica Lajkovac-Valjevo. "Mučili smo se da dovedemo investitore u Valjevo koje će opet biti veliki industrijski centar", rekao je on.

Vučić je rekao da će plata u fabrici biti dvostruko veća nego što je prosek zarada u Valjevu.

"Prosečna bruto plata biće 1.772 evra, što znači više od 1.100 evra neto", kazao je on.

Aleksandar Vučić, Valjevo
foto: Printscreen/Pink TV

Istakao je da do početka rada fabrike treba da bude završena brza saobraćajnica Lajkovac-Valjevo. Dodao je da će Industrijska zona u Valjevu, gde se nalazi i fabrika Bicerba, biti novi razvojni projeka za ceo Kolubarski okrug. "Mučili smo se da dovedemo investitore u Valjevo koje će opet biti veliki industrijski centar", rekao je on.

Vučić je naveo i da će u Valjevski bolnicu biti uloženo 25 do 30 miliona evra, kao i da će se graditi i nova hala u koju će biti uloženo oko 15 miliona evra.

Vlasnik i generalni direktor Bizerbe Andreas Kraut kazao je da će fabrika biti opremljena najnovijim tehničkim sistemima i da će biti uradjena po novim energetskim standardima.

1 / 3 Foto: Printscreen/Pink TV

Nemačka Bicerba počela izgradnju fabrike u Valjevu

Nemačka kompanija Bicerba (Bizerba) danas je počela izgradnju fabrike u Valjevu gde će proizvoditi vage i investirati 30 miliona evra.

Bizerba je jedna od globalnih lidera u proizvodnji vaga, odnosno dobavljača hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti tehnolohije vaganja, sečenja i etiketiranja.Proizvodnja u fabrici u Valjevu od 11.000 kvadrata trebalo bi da počne u poslednjem kvartalu ove godine, a zaposliće više od 300 ljudi.

Kompanija Bizerba ima godišnji promet od 730 miliona evra, posluje u 120 zemalja gde zapošljava 4.300 ljudi. Osnovana je u Balingenu, u pokrajini Baden-Virtemberg, 1866. godine. Kompanija pored ostalog, proizvodi i mašine za sečenje mesa, štampače etiketa, sisteme za logistiku i otpremanje robe, sisteme za inspekciju robe, te industrijski softver.

Kurir.rs/SĐP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track