POLITIČARA OPELJEŠILI ZA 300.000 EVRA, ODNELI MU 20 VREDNIH SATOVA I KEŠ! Evo koji su još funkcioneri bili NA METI LOPOVA!
Foto: Profimedia

JADRANKA NIJE JEDINA

POLITIČARA OPELJEŠILI ZA 300.000 EVRA, ODNELI MU 20 VREDNIH SATOVA I KEŠ! Evo koji su još funkcioneri bili NA METI LOPOVA!

Politika -

Ministarka za evropske integracije u tehničkoj vladi Jadranka Joksimović odžeparena je nedavno nasred ulice kada su joj lopovi odneli sva dokumenta, ali, nažalost, ona nije jedina političarka koja se našla na meti lopova. Samo u prošloj godini opljačkano je dvoje visokih funkcionera Socijalističke partije Srbije - Slavica Đukić Dejanović i Novica Tončev. Ipak, jedna od najvećih pljački desila se pre nekoliko godina bivšem predsedniku opštine Zvezdara Edipu Šerifovu kome su lopovi iz stana odneli skupe satove vredne čak oko 300.000 evra!

Novica Tončev, ministar bez portfelja

Februara 2021. Tončevu su lopovi iz automobila ukrali kofer sa novcem i garderobom. U Policijskoj upravi u Nišu uspeli su brzo da pronađu lopova, a reč je o 56-godišnjem muškarcu, protiv kojeg je pokrenut postupak pred Osnovnim javnim tužilaštvom. Prema nezvaničnim informacijama, muškarac je kofer ukrao iz gepeka automobila koji se nalazio na parkingu hotela čiji je Tončev vlasnik. Policija je zahvaljujuci kamerama za video-nadzor vrlo brzo pronašla počinioca, a kofer sa novcem i garderobom vraćeni su vlasniku. Nezvanično se govori da je reč o sumi od 5.000 evra.

Novica Tončev
foto: Kabinet ministra Novice Tončeva

Slavica Đukić Dejanović, funkcioner SPS i bivša ministarka

Maja 2021. porodični stan Đukić Dejanović na Vračaru je opljačkan, a lopovi su nasilno ušli i odneli 4.000 evra. Ulazna vrata su bila otključana, a razvaljena su vrata koja vode u unutrašnji deo stana odnosno, dnevni boravak. Bivša ministarka i njen suprug Ranko, tokom tog vikenda bili su u Kragujevcu. Kako je tada navela Đukić Dejanović, vrata stana otključao je neko ko ima ključ. Ona je tada ispričala da je lopov ušao u stan, a pošto vrata od dnevne sobe zaključavaju, ona su bila provaljena. Lopov je odneo sav novac koji su imali u stanu.

Slavica Đukić
foto: Zorana Jevtić

Edip Šerifov, bivši predsednik opštine Zvezdara

Jula 2016. Šerifovu su, dok je bio na putu u Kanadi, iz porodičnog doma na Zvezdari odneli čak 20 skupocenih satova vrednih oko 300.000 evra, novac i nakit njegove supruge. Da je njegov stan na Zvezdari bio na meti provalnika, Šerifov je saznao kad se vratio iz inostranstva. Lopovi su ušli preko krova, a sumnja se da su duže vreme tipovali njegov dom. Inače, stan Šerifova nalazi se u novoj luksuznoj zgradi odmah iza opštine Zvezdara.

Edip Šerifov
foto: Printscreen YT

Srđan Jović, socijalista, tadašnji predsednik Skupštine opštine Lebane

Februara 2016. nepoznati lopovi obili su kuću Jovića i iz nje odneli oko 30.000 evra, 700.000 dinara i zlatni nakit. Pljačka se dogodila kada u porodičnoj kući Jovića nije bilo nikoga. Lopov se uvukao kroz odškrinut prozor na kupatilu. Sam Jović je tada rekao da je suma koju je navelo tužilaštvo "veoma preuveličana".

Lebane, Predsednik Opštine, Srđan Jović

Ni ona nije pošteđena

Merkelova opljačkana u centru Berlina

Na meti lopova nađu se i poznati svetski lideri. Tako je krajem februara u centru Berlina opljačkana bivša nemačka kancelarka Angela Merkel, i to tokom kupovine u prodavnici. Njoj je ukraden novčanik dok je kupovala u prodavnici delikatesa u ulici Morseštrase u Šarlotenburgu oko 11 sati i 40 minuta. Ukradeni novčanik sadržao je ličnu kartu, kreditnu karticu, vozačku dozvolu i keš.

Kurir.rs/ Foto/Source:Shutterstock

Bonus video:

00:13

LOPOVI U BEOGRADU UHVAĆENI NA DELU: Pogledajte kako muškarac i žena kradu u radnji u Borči (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track