09:26

Lider DSS o ukrajinskom predsedniku EVO KOGA SMATRA ODGOVORNIM ZA KRIZU

Jovanović o međunarodnim odnosima

ZELENSKI JE SEBI DOZVOLIO DA GA NAHUŠKAJU: Lider DSS o ukrajinskom predsedniku EVO KOGA SMATRA ODGOVORNIM ZA KRIZU

Politika -

Nepunih mesec dana pred predsedničke, parlamentarne i beogradske izbore, 3. aprila, čini se da je ruska agresija na Ukrajinu, uz pretnju nuklearnom katastorofom, stavila izbornu kampanju u zapećak.

O ovoj temi su za jutarnji program televizije Kurir govorili su Miloš Jovanović iz koalicije NADA i potperdsednik SPS Đorđe Milićević.

- Delimično jeste ukrajinska kriza ušla u kampanju i nametnula se kao tema. Čini mi se da će način na koji će se to rešiti uticati na to što smo mi. Ponavljam, svako ko se kandidovao bi morao da ima stav o ukrajinskoj krizi - rekao je za televiziju Kurir Miloš Jovanović iz kolalicije NADA.

Potom je izložio svoj stav.

Miloš Jovanović
foto: Kurir televizija

- Mi smo vrlo jasno rekli da nikakva osuda Ruske Federacije ne dolazi u obzir, a kamoli nekakve sankcije. Nije to pitanje nekakve rusofilije, nego krajnje racionalni razlozi. Ovo nije rat Rusije i Ukrajine, ovo je rat Zapada i Rusije. Na stranu međunarodno pravo, kada se vratite u prošlost, kao uzrocima, videćete da je velika odgovornost na Zapadu, da ne kažem isključiva, obećali su Rusima da se NATO neće širiti na istok, pa su im došli na granice, do Minskog protokola, odnosno sporazuma, koji nikada nije zaživeo, zbog ukrajinskih vlasti - rekao je Jovanović.

Miloš Jovanović
foto: Kurir televizija

Jovanović se dotakao i predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog.

- Zelenski je kao glumac došao u politiku. Sebi je dozvolio da ga Zapad nahuška, i sad se svako jurro se žali i napada Zapad i NATO. Ja ne znam kako neko očekuje da će Zapad da interveniše protiv Nuklearne sile - dodao je Jovanović.

- SPS smatra da pre nego što bilo koji političar ili bilo ko započne političku kampanju treba da se oglasi o nekoliko ključnih pitanja. Za nas je prvo ključno pitanje. U spisku zemalja koje su okrenute protiv Rusije nema Srtbije. Što se tiče SPS predsednik SPS je rekao kada je nama bilo najteže, posebno 1999. malo je bilo država koje su nama podizali slušalicu. Te grane ne treba seći - rekao je potperdsednik SPS Đorđe Milićević.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

15:52

MOVSESIJAN: Izlaznost će odrediti pobednike izbora u Srbiji ŠORMAZ: Movsesijan bi imao veće šanse na izborima nego Boris Tadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track