CRNOGORSKA DRAMA SE NASTAVLJA: SNP neće da vrati mandate, Demokratski front zove Demokrate u borbu za odbranu izborne volje!
Foto: Youtube prtscr / RTCG

haos

CRNOGORSKA DRAMA SE NASTAVLJA: SNP neće da vrati mandate, Demokratski front zove Demokrate u borbu za odbranu izborne volje!

Politika -

Socijalistička narodna partija (SNP) Vladimira Jokovića odbila je da vrati pet mandata koaliciji "Za budućnost Crne Gore". Na ovo su ih pozvali lideri Demokratskog fronta, nakon što je Glavni odbor SNP doneo odluku da učestvuje u radu manjinske vlade na čijem čelu će biti lider URA Dritan Abazović.

Dritan Abazović, Milo Đukanović
foto: Stefan Jokić, BETA

Iz DF su rekli da je SNP na taj način izdala pobedu ostvarenu na izborima 30. avgusta 2020. godine i izneverila volju birača. Prema rečima Jovana Vučurovića, poslanika DF u Skupštini Crne Gore, odgovor SNP je očekivan.

- Mi smo najavili i institucijalnu i vaninstitucijalnu borbu za očuvanje izborne volje građana. Uputili smo poziv Aleksi Bečiću i Demokratskoj Crnoj Gori da zajednički nastupamo i dogovaramo se o budućim koracima. Čekamo njihov odgovor - naglasio je Vučurović dodajući da je od izuzetne važnosti da se spreči kršenje izborne volje građana i Ustava Crne Gore.

Andrija Mandić, Milan Knežević
foto: Youtube prtscr / Nova srpska demokratija

- Nadamo se da će demokrate prihvatiti naš poziv i da ćemo zajednički pozvati građane da se na miran način suprostave prevari koju su režirali Đukanović, Abazović i Joković - istakao je Vučurović.

Inače, poslanik URA Miloš Konatar pozvao je kolege iz Demokrata i DF da prekinu sa blokadom Skupštine pozivajući da se zakaže sednica, smanje akcize i spreči rast cena goriva.

Aleksa Bečić
foto: Youtube prtscr / RTCG

- Još jednom pozivam kolege iz Demokrata i DF da prekinu sa blokadom Skupštine. Sazovimo Skupštinu i smanjimo akcize na gorivo kako bi sprečili rast cena - napisao je Konatar a Tviteru i dodao da političke razlike ne smeju da ih spreče "da pomognu građanima".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track