Nikolićeva žena se uselila na dvor
Foto: KURIR

Nikolići na okupu

Nikolićeva žena se uselila na dvor

Politika -
Supruga predsednika Srbije Tomislava Nikolića dobila kancelariju na Andrićevom vencu, iz koje će koordinisati rad humanitarnog fonda

BEOGRAD - Svuda uz muža!Supruga predsednika Srbije Tomislava Nikolića Dragica dobila je nedavno kancelariju u Predsedništvu, tačnije u zgradi novog dvora, saznaje Kurir. Kako je odlučeno da se prva dama, po uzoru na supruge svetskih lidera, angažuje u humanitarnom radu, logičan sled događaja bio je da dobije svoj kutak iz kog će moći da koordiniše te aktivnosti.- Dragica Nikolić ima kancelariju u Predsedništvu jer uskoro počinje da se bavi humanitarnim radom. Do sada je dolazila dva-tri puta, još je sve u povoju, ali svom poslu će pristupiti krajnje ozbiljno i odgovorno. Plan je da ubedi privatne firme da daju novac u dobrotvorne svrhe, da budu društveno odgovorne. Možda neće osnovati svoj fond, već će raditi u okviru nekog postojećeg - tvrdi izvor Kurira blizak porodici Nikolić.Prva dama će dobiti i svog sekretara, a na to radno mesto biće raspoređen neko od zaposlenih u Predsedništvu. Međutim, iako se moglo očekivati da će joj kancelarija biti tik uz suprugovu, izvor Kurira kaže da će Nikoliće na poslu deliti mnogo više od pregradnog zida.- Dragičina kancelarija neće biti pored predsednikove. To i nije moguće s obzirom na to da je Nikolićev kabinet izdvojen od ostalih i da je pored njegove kancelarije jedino kabinet njegovog ličnog sekretara i šuraka Miroslava Latinovića.

Stan ostavili deciTomislav i Dragica Nikolić pre nekoliko dana su se iselili iz stana na Novom Beogradu, u blizini starog Merkatora, i prešli u državnu rezidenciju u Užičkoj 23. Stan, koji je nekadašnji lider SNS kupio u aprilu 2010. godine, ima 156 kvadrata i koštao je 390.000 evra, a kako saznajemo, Nikolići su taj stan stavili na raspolaganje deci i familiji kad dođu u Beograd.

Bavi se i restauracijomPrva dama Srbije Dragica Nikolić bavi se i zaštitom i restauracijom freski u manastiru Voljavča u blizini Kragujevca, koji je Kurir nedavno posetio.- Crkva se trenutno freskopiše, a sestra Dragica u ovoj fazi još nije uključena. Ipak, ona sve nadgleda - rekla nam je jedna od monahinja iz ovog manastira pokazujući krst sa raspećem koji je, uz pomoć profesora Vickovića, restaurirala Dragica Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track