Najnovije vesti

Nikolićeva žena se uselila na dvor
Foto: KURIR

Nikolići na okupu

Nikolićeva žena se uselila na dvor

Politika
01:02h
Supruga predsednika Srbije Tomislava Nikolića dobila kancelariju na Andrićevom vencu, iz koje će koordinisati rad humanitarnog fonda

BEOGRAD - Svuda uz muža!Supruga predsednika Srbije Tomislava Nikolića Dragica dobila je nedavno kancelariju u Predsedništvu, tačnije u zgradi novog dvora, saznaje Kurir. Kako je odlučeno da se prva dama, po uzoru na supruge svetskih lidera, angažuje u humanitarnom radu, logičan sled događaja bio je da dobije svoj kutak iz kog će moći da koordiniše te aktivnosti.- Dragica Nikolić ima kancelariju u Predsedništvu jer uskoro počinje da se bavi humanitarnim radom. Do sada je dolazila dva-tri puta, još je sve u povoju, ali svom poslu će pristupiti krajnje ozbiljno i odgovorno. Plan je da ubedi privatne firme da daju novac u dobrotvorne svrhe, da budu društveno odgovorne. Možda neće osnovati svoj fond, već će raditi u okviru nekog postojećeg - tvrdi izvor Kurira blizak porodici Nikolić.Prva dama će dobiti i svog sekretara, a na to radno mesto biće raspoređen neko od zaposlenih u Predsedništvu. Međutim, iako se moglo očekivati da će joj kancelarija biti tik uz suprugovu, izvor Kurira kaže da će Nikoliće na poslu deliti mnogo više od pregradnog zida.- Dragičina kancelarija neće biti pored predsednikove. To i nije moguće s obzirom na to da je Nikolićev kabinet izdvojen od ostalih i da je pored njegove kancelarije jedino kabinet njegovog ličnog sekretara i šuraka Miroslava Latinovića.

Stan ostavili deciTomislav i Dragica Nikolić pre nekoliko dana su se iselili iz stana na Novom Beogradu, u blizini starog Merkatora, i prešli u državnu rezidenciju u Užičkoj 23. Stan, koji je nekadašnji lider SNS kupio u aprilu 2010. godine, ima 156 kvadrata i koštao je 390.000 evra, a kako saznajemo, Nikolići su taj stan stavili na raspolaganje deci i familiji kad dođu u Beograd.

Bavi se i restauracijomPrva dama Srbije Dragica Nikolić bavi se i zaštitom i restauracijom freski u manastiru Voljavča u blizini Kragujevca, koji je Kurir nedavno posetio.- Crkva se trenutno freskopiše, a sestra Dragica u ovoj fazi još nije uključena. Ipak, ona sve nadgleda - rekla nam je jedna od monahinja iz ovog manastira pokazujući krst sa raspećem koji je, uz pomoć profesora Vickovića, restaurirala Dragica Nikolić.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja