VUČIĆ OTVARA FABRIKU MINT U LOZNICI: Uloženo 100 miliona evra, biće zaposleno hiljadu radnika!
Foto: Kurir/T.Ilić

SVEČANOST

VUČIĆ OTVARA FABRIKU MINT U LOZNICI: Uloženo 100 miliona evra, biće zaposleno hiljadu radnika!

Politika -

LOZNICA - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas će posetiti Loznicu gde će u industrijskoj zoni ‘’Šepak’’, u 11 časova, biti svečano otvorena fabrika kineske kompanije Mint Automotive Europe, najavljeno je iz njegovog kabineta.

Pre gotovo tri pune godine, 2. aprila 2019, Vučić je u Industrijskoj zoni ‘’Šepak’’, u prisustvu ambasadorka Narodne Republike Kine Čen Bo i gradonačelnika Loznice Vidoja Petrovića, položio kamen temeljac za fabriku automobilskih delova kineske kompanije ‘’Mint automotiv“ u kojoj je, kako je tada saopšteno, trebalo da bude zaposleno hiljadu radnika i uloženo 100 miliona evra.

U komšiluku ove nalazi se fabrika američko-belgijske kompanije „Adijent“ koju je predsednik Srbije otvorio 4. juna 2020. godine, a prostire na 13.500 kvadratnih metara i opremljena je tehnologijom najvišeg nivoa za proizvodnju presvlaka za automobilska sedišta.

Inače, predviđeno je i da sat ranije predsednik Srbije obiđe radove na izgradnji nove fabrike kompanije Mint United Alloy-Tech Europe u Šapcu.

Kurir.rs/ T. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track