VEČNO ĆE BITI PROKLETI ONI KOJI SU POSLALI SLOBINU GLAVU! Dačić i Šutanovac žestoko zaratili zbog izručenja Miloševića Hagu!
Foto: Zorana Jevtić, Profimedia

RAT NA GODIŠNJICU SMRTI

VEČNO ĆE BITI PROKLETI ONI KOJI SU POSLALI SLOBINU GLAVU! Dačić i Šutanovac žestoko zaratili zbog izručenja Miloševića Hagu!

Politika -

Bivši ministar odbrane i nekadašnji lider DS Dragan Šutanovac potkačio je na Tviteru Ivice dačića, lidera SPS, zbog njegove izjave da će "izručenje Miloševića hagu ostati trajna mrlja na savesti Srbije". On je u svom tvitu podsetio da Dačić i SPS jedino tu odluku nisu podržali, a na to mu je lider socijalista žestoko odgovorio!

Dragan Šutanovac
foto: Preentscreen
Ivica Dačić
foto: Beta Miloš Miškov

- Jedino izručenje za koje Dačić i SPS nisu dali saglasnost, sva ostala izručenja bila uz podršku ili lično angažovanje Dačića kao ministra policije. Kome je do savesti mora ovo da zna - napisao je Šutanovac na Tviteru. Dačić na to nije oćutao.

DS, Dragan Šutanovac, Glavni Odbor, Demokratska stranka
foto: Marina Lopičić

- Šutanovac dobro zna da je izručenje Slobodana Miloševica bilo protivustavno, bez bilo kakvog zakona. I to je Ustavni sud SRJ jasno rekao! Zato sto nije bilo zakona odluka je doneta na sednici Vlade Srbije, glasanjem. Svako ko je glasao da se glava jednog srpskog vladara pošalje strancima biće večno obeležen, kao što je to bilo uvek u srpskoj istoriji - rekao je Dačić za Kurir. A na tvrdnje Šutanovca da se Dačić lično angažovao za neka druga izručenja, lider SPS je rekao:

- Kao što je javno saopštavano i tada, ja nisam imao veze sa tim. To je radila BIA i VBA. Ali jedno je kad postoji zakon i moraš da sprovodiš zakon, a Milošević je izručen bez zakona glasanjem na sednici vlade. Što nisu stavili na glasanje na sednici vlade i u drugim slučajevima? Uvek bih bio protiv! Uvek je tako bilo, i kad su Karađorđevu glavu poslali sultanu, svi su bili večno prokleti. Tako će biti i sada!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track