BOJANA NOVAKOVIĆ O IZVEŠTAVANJU N1: Promovišete samo jednu opozicionu opciju, PODRŽAVATE SAMO KORPORATIVNE KANDIDATE!
Foto: Beta Dragan Gojić, Printscreen, Profimedia

Srpsko-australijska glumica ogolila Šolakov mehanizam

BOJANA NOVAKOVIĆ O IZVEŠTAVANJU N1: Promovišete samo jednu opozicionu opciju, PODRŽAVATE SAMO KORPORATIVNE KANDIDATE!

Politika -

Da su mediji koji čine mehanizam za zaštitu interesa Dragana Šolaka strogo instruisani, što je više puta ogoljeno tokom aktuelne izborne kampanje, posvedočila je i Bojana Novaković, glumica i ekološka aktivistkinja. Govoreći o objektivnosti medija poput N1 koji se nalazi pod kontrolom vlasnika Junajted grupe i njegovog političkog eksponenta Dragana Đilasa, Novakovićeva je u svom video snimku na društvenoj mreži Instagram ukazala na pravu prirodu i svrhu postojanja, ali i način funkcionisanja Šolakovog mehanizma.

Dajte prostor i drugima

Svesna da u medijima Junajted grupe ne može da sazna u vidi informacije o drugim kandidatima, niti da se upozna sa izbornom ponudom u Srbiji, Novakovićeva je pozvala TV N1 da prekine sa takvom praksom.

"Da li ćete dati istu pažnju svim predsedničkim kandidatima ili ćete samo da postanete CNN u Srbiji koji podržava korporativne kandidate i promoviše samo jednu opozicionu opciju? I ako jeste CNN, ovo nije Amerika i nećemo dozvoliti da to što je CNN radio Bernu Sandersu, dok su promovisali Hilari, vi radite ostalim kandidatima. Dajte im prostor. Ne znam za koga ću da glasam, ali kako da znam ako mi vi ne predstavite sve opcije jednako?", upitala je ona i podsetila da su tzv. ekološki aktivisti u poslednjih godinu dana redovno ovoj televiziji davali materijal za dnevnike, programe i debate.

Ona je zatražila da N1 i ostali "nezavisni" mediji daju prostor svim kandidatima, a naročito onima koji dolaze iz "aktivističkih krugova pošto vam svojim akcijama pišu priloge, a svojim delima pišu istoriju".

"Sada te iste aktiviste vas molim da poštujete tako što ćete im dati prostora", poručila je srpsko-australijska glumica koja je u poslednje vreme postala učesnik u tzv. ekološkom ustanku u Srbiji.

Kad vam trebamo onda ste tu

Ona je svojim dojučerašnjim saborcima iz Šolakovih medija zamerila to što nju i njene kolege sa ekoloških protesta, koji su im mesecima unazad davali programski materijal, oni danas ne vide pošto su zaokupljeni svojim korporativnim kandidatima koji se nalaze pod kapom Multikom stranke (Stranke slobode i pravde)>

Prema njenim rečima, to se posebno vidi na primeru kandidatkinje zelene opozicije Biljane Stojković, čija predsednička kandidatura nije prikazana na televiziji N1.

"Očigledno je da ne dajete pažnju svim kandidatima. Kad vam mi trebamo kao aktivisti, da dižemo bunt i kreiramo slike s ulica, onda ste tu. Postavlja se pitanje da li ste vi samo za Ponoša s obzirom da je nepoštovanje prema drugim kandidatima više nego očigledno", upitala je Novakovićeva otkrivajući istovremeno pravu prirodu Šolakovih medija, ali i stvarnu pozadinu i svrhu ekoloških protesta koji su se odigrali u Srbiji krajem prošle godine.

Podsetimo, mehanizam za zaštitu interesa i obračun sa konkurencijom Dragana Šolaka čine političari, mediji i nevladine organiazcije koji se nalaze pod kontrolom ovog kontroverznog srpskog milijardera. Cilj formiranja tog mehanizma čije je delovanje Kurir otkrio jeste da se Šolaku ukloni sa puta svako ko predstavlja smetnju njegovim kompanijama u ostvarivanju ekstraprofita, za šta se koriste sredstva pritisaka i satanizacije od strane medija koji pripadaju ovoj grupi.

Kurir.rs

bonus video:

03:02

VESIĆ OŠTRO! ĐILAS I ŠOLAK HOĆE NA VLAST PREKO MEDIJA: Njihova jedina politika je negiranje svega što se radi ODMAH POKREĆU HAJKU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track