JELENA MILIĆ: Mesto ambasadora u Hrvatskoj velika čast, ali i obaveza
Foto: Kurir

direktorka i osnivač Centra za evroatlantske studije

JELENA MILIĆ: Mesto ambasadora u Hrvatskoj velika čast, ali i obaveza

Politika -

Nova ambasadorka Srbije u Hrvatskoj Jelena Milić izjavila je danas da za nju imenovanje na to mesto predstavlja veliku čast ali i obavezu.

''Požrtvovano ću se, zajedno sa svim članovima naših diplomatsko-konzularnih predstavništva u Hrvatskoj, truditi da svakodnevno opravdavam ukazano poverenje'', istakla je Milić u pisanoj izjavi.

Dodaje da njen početak predstavljanja Republike Srbije u Republici Hrvatskoj, zaštite njenih interesa, zaštite interesa srpske zajednice u Hrvatskoj i doprinos unapređenju bilateralnih odnosa dve zemlje dolazi u vrlo složenom trenutku.

''Svesna sam svih izazova naših odnosa ali i značaja koji oni imaju i u širem regionalnom kontekstu, koji upravo u ovako zahtevnim vremenima dolazi do punog izražaja. Iskreno se nadam da će odnosi naše dve zemlje u konstruktivnom duhu i u ime zajedničkih interesa iz njih izaći bolji i jači'', naglasila je ambasadorka Milić.

Jelena Milić direktorka je i osnivač Centra za evroatlantske studije.

Ona je imenovana na mesto ambasadora u Hrvatskoj ukazom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, objavljenom danas u Službenom glasniku.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track