03:32

BOMBARDOVALI SU NAS JER SMO 10 GODINA RADILI ONO ŠTO PUTIN RADI UKRAJINI! Vuletić šokirao: Rusija koristi Kosovo da pokaže MIŠIĆE

crveni karton

BOMBARDOVALI SU NAS JER SMO 10 GODINA RADILI ONO ŠTO PUTIN RADI UKRAJINI! Vuletić šokirao: Rusija koristi Kosovo da pokaže MIŠIĆE

Politika -

Predsednik Građanskog demokratskog foruma Zoran Vuletić šokirao je izjavom u emisiji "Crveni karton" na Kurir televiziji da je Srbija bombardovana 1999. godine jer smo 10 godina radili ono što Putin danas radi u Ukrajini!

Vuletić je gostujući kod Svetislave Basare jasno stavio do znanja da osuđuje NATO agresiju na Srbiju, ali da naše društvo treba da napravi analizu zbog čega smo na prvom mestu bombardovani.

- 23 godine već tapkamo u mestu što se tiče integracija. Zašto je to tako, pre vih potražio krivca na srpskoj strani. Krivca bih potražio u Vladi koje su donosile ove odluke kako su donosile i koje su izbegavale da reše probleme koje je Srbija imala. Ja osuđujem NATO agresiju na Srbiju, nije to nikakav problem, ali mi prvo treba da napravimo analizu zašto smo bombardovani. Da li je rat počeo 99 i tad se završio za 3 meseca ili je Srbija 10 godina pre toga radila ono što danas radi Putin i njegov režim Ukrajini? Da li bismo mi bili bobardovani da nije bilo Vukovara, Srebrenice, Dubrovnika, Sarajeva, 6 meseci pre bombardovanja 99 proterivanja albanaca sa Kosova. Mi smo prosto vodili takvu politiku 10 godina gde smo svetu pokazali da nismo stabilan partner u političkim odnosima. Kakav smo epilog dobili, svima je jasno. Zato nije fer ne pomenuti sve ovo, pa da vidimo da li je krivica samo na EU - izjavio je Vuletić.

Zoran Vuletić
foto: Kurir televizija

Vuletić smatra da EU Srbiji daje više šansi nego što zaslužujemo.

- Ja mislim da nama EU daje mnogo više kredita i šansi nego što zaslužujemo. Nije ok da mi kažemo hoćemo u EU, a da se ponašamo u svakoj situaciji tako da im gurnemo prst u oko. Mi očigledno kao društvo nismo sposobni da se uklopimo u vreme i mesto gde živimo, otupeli smo i uopšte više ne znamo zašto je započet proces pregovaranja pre 20 godina. Dok konačno ne budemo odlučili šta hoćemo da radimo, ne možemo da opstanemo - rekao je Zoran Vuletić gostujući u emisiji Svetislava Basare "Crveni karton" .

Dodao je i da Rusija koristi Kosovo samo da bi pokazala "mišiće" na Balkanu i da bismo taj adut trebali da im izbijemo.

- Moralo bi prvo da se rešava najveći problem a to je Kosovo. Mi kad izbijemo taj adut Rusiji za tobož čuvanja onog čega nemamo, šta bi ruska politika imala sa nama? Mi smo ostali poslednji poligon ruske politike da pokazuje svoje mišiće na Balkanu. Ja sam zbog toga duboko nesrećan, svestan sam da je ovaj stav manjinski u Srbiji, ali vreme će pokazati da je to ispravan stav - rekao je Vuletić.

Zoran Vuletić
foto: Kurir televizija

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track