PREMIJERKA BRNABIĆ U NIŠU: Podeljeni ključevi 152 stana, izvinila se što gradnja kasni (FOTO)
Foto: Ministarstvo Odbrane

svečana dodela

PREMIJERKA BRNABIĆ U NIŠU: Podeljeni ključevi 152 stana, izvinila se što gradnja kasni (FOTO)

Politika -

Projekat kasni pre svega jer smo imali veoma komplikovanu situaciju na terenu i morali smo da radimo razminiravanje terena u obimu koji je mnogo veći nego što smo inicijalno planirali. Drugi razlog kašnjenja je korona virus, izjavila je Brnabić na svečanom uručenju ključeva

NIŠ - Premijerka Ana Brnabić i ministar odbrane Nebojša Stefanović podelili su danas u Nišu ključeve 152 stana aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i porodicama vojnika koji su poginuli u ratovima.

Brnabić je najavila da će u tom gradu pripadnicima službe bezbednosti iz državnog projekta stanogradnje u junu biti dodeljeno još 190 stanova.

Ona se izvinila svima što taj projekat u Nišu "jako kasni".

Ana Brnabić, Neboša Stefanović, Vojni Stanovi
foto: Ministarstvo Odbrane

"Projekat kasni pre svega jer smo imali veoma komplikovanu situaciju na terenu i morali smo da radimo razminiravanje terena u obimu koji je mnogo veći nego što smo inicijalno planirali. Drugi razlog kašnjenja je korona virus", izjavila je Brnabić na svečanom uručenju ključeva.

Prema njenim rečima, nakon dodele prvih 190 stanova iz državnog projekta stanogradnje, u Nišu će biti nastavljena gradnja još 1.188 stanova za pripadnike službi bezbednosti.

"Ono što smo do sada uradili nije dovoljno da imate život kakav zaslužujete. Imamo još mnogo toga da radimo, da podignemo dodatno standard, plate i obezbedimo vam krov nad glavom", poručila je Brnabić pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Ana Brnabić, Neboša Stefanović, Vojni Stanovi
foto: Ministarstvo Odbrane

Ministar odbrane Nebojša Stefanović kazao je da je Ministarstvo odbrane prošle godine, po različitim modelima, uspelo da reši stambeno pitanje 1.400 pripadnika službi bezbednosti.

"Sa ponosom možemo da kažemo da su naši vojnici bolje opremljeni, imaju bolji standard i bolje plate. To ćemo sve da poboljšavamo i u narednom periodu", rekao je Stefanović.

Stanove u kompleksu "Novi Niš", pripadnici službi bezbednosti koji su danas dobili ključeve otplaćivaće u narednih 20, 30 ili 40 godina.

Prema njihovim nezvaničnim izjavama, kupiće ih po cenama nižim od tržišnih, a umanjenje će biti srazmerno dužini radnog staža u Vojsci ili Ministarstvu odbrane. Stambene zgrade u koje će se useliti pripadnici MUP-a i vojske Srbije izgradila je američka kompanija "Clean earth capital" na prostoru nekadašnje kasarne "Bubanjski heroji".

Američka kompanija je 15 hektara zemljišta nekadašnje kasarne kupila 2011. godine, a jedna od njenih obaveza iz ugovora bila je i da izgradi 21.000 kvadrata stanova za pripadnike vojske Srbije. Stambene zgrade za pripadnike vojske za sada su jedini objekti koji su završeni u kompleksu kasarne koji je nazvan "Novi Niš". Prilikom potpisivanja kupoprodajnog ugovora bilo je najavljeno da će na tom prostoru u roku od pet godina biti izgradjen savremeni stambeno-poslovni kompleks.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track