02:44

UTVRĐEN KONAČAN BROJ BIRAČA NA IZBORIMA 3. APRILA: Aleksandar Šešelj i Dejan Miletić: Srbija ima put pravde i istine

IZBORI 2022: Aleksandar Šešelj i Dejan Miletić: Srbija ima put pravde i istine

Politika -

Iako će kolebanje o odlasku na birališta i procena kandidata kod određene grupe građana sa pravom glasa trajati i do izborne tišine,a pojedini odluku donose i na sam izborni dan, prema nekim trenutnim istraživanjima, izlaznost na glasanje 3. aprila trebalo bi da bude između 53 i nešto više od 55 odsto.Iako je nezahvalno u ovom trenutku iznositi precizne podatke i licitirati,ipak je,kako trvde analitičari, izvesno da će izlaznost biti mnogo veća nego 2020.

Da li to znači da se u javnosti ovi izbori percipiraju kao važni i zašto,ali i da li veliki odziv, koji opozicija priželjkuje, odnosno aktiviranje apstinenata, znači nužno i da su među njima svi opozicioni birači?

O tome, ali i drugim aktuelnim pitanjima voditeljka Olja Lazarević razgovarala jee sa zamenikom predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandrom Šešeljem i direktorom Centra za proučavanje globalizacije prof.dr Dejanom Miletićem u Jutarnjem programu Kurir televizije.

ktv
foto: Kurir televizija

- Rusi su naši saveznici. Rusija je uvek bila na našoj strani, čuva naš teritorijalni integritet, čuva naše Kosovo. Put u Evropsku uniju je nešto imaginarno, to je jedna zabluda. Makron je rekao da se Evropska unija više neće širiti. To je naša realnost. 22 godine mi pregovaramo sa njima i danas nismo ništa bliže članstvu nego 2000. godine. Mi smo na tom putu morali da se ponižavamo. Što se tiče naših konkretnih poteza, mi danas smatramo da je u nacionalnom interesu da Aleksandar Vučić pobedi na ovim izborima. Sudbina našeg naroda nam je pre naših partijskih interesa - rekao je Šešelj gostujući u Jutarnjem programu Kurir televizije.

ktv
foto: Kurir televizija

- Evropska unija je definitivno u krizi i to nije nikakva dilema. Nije bila spremna za krizu, pomalo je i konfuzna ali postoji i druga realnost. Dve trećine investicija dolazi iz Evropske unije. Naša omladina odlazi kod njih, iako nismo članice to uspevamo da dobijamo. Važna nam je saradnja sa njima. Možda će oni ojačati kroz krizu. Politika predsednika Vučića nije zasnovana na iluzija več na pragmatičnim odnosima. Srbija ima put pravde i istine i taj put sledi - kaže Miletić.

ktv
foto: Kurir televizija

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

14:11

Šešelj i Stanković oštro o zelenoj koaliciji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track