SRAMOTA! PONOŠEV SAVETNIK OPET VREĐA ŽENE: Kovačević: poslanice SNS punjene silikonom! Božićeva: Prostakluk i šizofrena mržnja!
Foto: Beta

skandal

SRAMOTA! PONOŠEV SAVETNIK OPET VREĐA ŽENE: Kovačević: poslanice SNS punjene silikonom! Božićeva: Prostakluk i šizofrena mržnja!

Politika -

Siniša Kovačević, dramski pisac i savetnik Zdravka Ponoša, kandidata Ujedinjene Srbije za predsednika na izborima 3. aprila, opet je vređao žene. Ovoga puta on je krajnje seksistički, bahato i sa pozicije moći izvređao poslanice Srpske napredne stranke.

Gostujući u emisiji Utisak nedelje na Nova S televiziji, Kovačević je za poslanice naprednjaka rekao da su napunjene silikonom. Inače, ovo nije prvi put da Kovačević vređa žene. Pre izvesnog vremena je novinarke RTS-a nazvao "Tijanićevim plavušama".

Komentarišući ove uvrede poslanica SNS Sandra Božić kaže da je Kovačević osvedočeni ženomrzac za koga prostavče uvrede i komentari ovog tipa nisu ništa novo.

Usijanje dana, Sandra Božić
foto: Kurir

- Problem nastaje kada takvoj šizofrenoj mržnji date legitimitet kao što je to uradio Ponoš, pa imate kandidata za predsednika države koji svaku prostačku i mizoginu izjavu Kovačevića potpisuje. Ali ne mogu se Ponoš i Kovačević umnogome razlikovati od onog koji ih finansira, Dragana Đilasa, osvedočenog nasilnika koji pesnicama "razgovara" u svojoj porodici! Odavno smo podigle glas protiv ovakvih predatora, nasilnika i mizoginije - ističe Božić za Kurir, dodajući da žene danas u Srbiji imaju podršku i poštovanje svoje države.

- Ekonomski i politički su osnažene i zahvaljujući politici Aleksandra Vučića nalaze se u najvećem broju na mestima na kojima se odlučuje i kreira i politika i budućnost naše države. Protiv nasilnika borićemo se još odlučnije i snažnije, kao i protiv prostačkog narativa i mržnje prema ženama kojim obiluje jedan deo opozicije - zaključuje Božić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track