04:13

ZAŠTO SE ĆUTI O 2 SRUŠENA NATO HELIKOPTERA U SRBIJI Ivković otkrio: Američki general se krstio kad je video KAKO SMO IH NADMUDRILI

godišnjica bombardovanja

ZAŠTO SE ĆUTI O 2 NATO HELIKOPTERA OBORENA KOD LIPOVICE?! Ivković otkrio kako je naša vojska žabicama od 10 maraka VARALA AGRESORA

Politika -

Branislav Ivković, bivši visoki funkcioner Socijalističke partije Srbije, istakao je da se o mnogim podvizima sprske vojske tokom NATO agresije ćuti.

Ivković tvrdi da tadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević ne nosi nikakvu odgovornost za napad koji je počeo 24. marta 1999. godine.

- Slobodan Milošević ne nosi nikakvu krivicu. Mi smo im smetali na putu ka Rusiji. Mi smo tada bili topovsko meso njima na putu ka Rusiji, a sada je to narod u Ukrajini. Daju im oružje da bi ginuli - rekao je Ivković u jutarnjem programu Kurir televizije.

04:26

NATO IMAO 2.000 ŠPIJUNA?! General Vasiljević otkrio detalje napada na našu zemlju OVAKO SU PLANIRALI DA NAS SLOME ZA 3 DANA

Ivković je na pitanje voditeljke Olje Lazarević da li ćemo ikada moći da zaboravimo nepravdu koja nam je naneta 1999. godine, istakao da se to neće nikada dogoditi.

- Mi smo bili svesni da branimo svoju slobodu, ali pokvarenost onih koji su sve to napravili rasturila je normalan život na Balkanu. Perfidni su do bola. U isto vreme kad su govorili o miru, slali su svoje ljude da obučavaju tzv. oslobodilačku vojsku Kosova. Naši milicioneri su na našoj teritoriji ubijani prvi. Gledao sam tri leša milicionera u kamionu još 1998. godine. Zvali su nas okupatorima na rođenoj zemlji - rekao je Ivković.

general Vasiljević, Branko Ivković
foto: Kurir televizija

Nekadašnji bliski saradnik Slobodana Miloševića navodi da se danas ćuti o podvizima koje su srpska vojska i srpski naučnici sproveli u borbi protiv agresora.

- Želim da istaknem da je naša nauka i vojska toliko uradila stvari zbog kojih je sve prošlo tako kratko i sa mnogo manjim efektima. Mi smo vispren i lucidan narod. Stajao sam pored generala (Majkla) Džeksona kad su izvlačili naše tenkove. Krstio se i levom i desnom rukom kad je video koliko je nama tenkova ostalo. Mislio je da nam je ostalo šest tenkova, a zapravo je ostalo 400 tenkova. Mi smo svega šest izgubili jer su u Institutu za tehnologiju smislili materijal koji, kad se premaže preko drveta, daje odsjaj čelika. Vojnici su palili burad sa ugljem, koji je žario energiju, a NATO je gađao raketama od 4.000.000 dolara makete koje ne vrede 20.000. Institut za fiziku je pravio žabice koje su koštale 10 maraka, a koje su emitovale signale avionima da gađaju radarska postrojenja. Naša vojska je imala efekte. Uopšte ne znam zašto se ćuti o dva NATO helikoptera oborena kod Lipovačke šume? Mi smo se sukobili sa jednom beštijom - ističe Ivković.

General Stanko Vasiljević je naveo da je NATO agresija na SRJ planirana godinu dana i da je imala dva scenarija.

general Vasiljević, Branko Ivković
foto: Kurir televizija

- Agresija na SRJ je planirana dugo i izvedena je bez odluke Saveta bezbednosti. Sve povelje koje su zadate su pogažene. Smatrali su da su velika sila i da mogu da rade šta hoće. SAD i NATO pokrenuli su jednu ratnu mašineriju i napali jednu suverenu zemlju. Unapred je doneta odluka. Napad je trebalo da bude 8. na 9. oktobar 1998. godine. Plan je bio da traje od tri do pet dana po principu vazdušno-kopnene bitke i da se udarima sa distance jakim vazdušnim snagama nanesu ogromni gubici. Planirano je da bude 20.000 žrtava da se rukovodstvo prinudi na sve što je trebalo - istakao je general Vasiljević koji je naveo i da operacija nije išla po planu zahvaljujući našem otporu.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track