PETAR PETKOVIĆ: Kurti zagazio u novu eru političkog nasilja i obespravljivanja Srba, ali mu neće uspeti
Foto: Printscreen/RTS

reakcija

PETAR PETKOVIĆ: Kurti zagazio u novu eru političkog nasilja i obespravljivanja Srba, ali mu neće uspeti

Politika -

Odluka vlasti u Prištini da smene predsednicu Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici Ljiljanu Stevanović zato što je prisustvovala sastanku Srba sa Kosova i Metohije sa predsednikom Aleksandrom Vučićem u Beogradu predstavlja skandal nezapamćenih razmera i direktni politički revanšizam, ocenio je danas direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

On je naveo da je tom odlukom "Aljbin Kurti zagazio u novu eru političkog nasilja i obespravljivanja Srba" i da je "pokazao da na čelnim mestima u institucijama koja pripadaju srpskom narodu želi da vidi poslušnike, a ne ljude od integriteta".

"Ljiljana Stevanović je prihvatila da obavlja posao predsednice Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici zato što ju je Srbija pozvala i zamolila, a ne na svoju ruku", naveo je Petković a prenela kancelarija.

Dodao je da Kurtijevi potezi "direktno destabilišu situaciju ne terenu i ugrožavaju teško stečeni mir i pokazuju da mu je namera da poništi sve sporazume i zatre svaki trag srpskog naroda na Kosovu i Metohiji".

"Kurtijevo nasilje neće uspeti jer ćemo mi nastaviti da čuvamo mir i stabilnost, ali nikada nećemo dozvoliti da naš narod bude progonjen i maltretiran samo zato što je uz svoju državu Srbiju. Predsednik Aleksandar Vučić i država Srbija nastaviće da snažno i odlučno budu uz svoj narod na Kosovu i Metohiji", naveo je Petković.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track