06:46

Nevidljivi F117 rastavljan usred Beograda: Laban o specijalnoj operaciji 99

godišnjica agresije

F-117 RASTAVLJEN U TAJNOJ LABORATORIJI U CENTRU BEOGRADA Laban otkrio jednu od najvećih ratnih tajni NATO ZAOBILAZIO ZGRADE MASONA

Politika -

Profesor Miloš Laban, poslednji predsednik udruženog rada SFRJ, tvrdi da su delovi F-117, oborenog tokom NATO bombardovanja, analizirani u tajnoj laboratoriji u zgradi Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.

Laban je naglasio da je NATO znao da se tamo nalazi tajna laboratorija, ali da zgrada nije bombardovana jer je prepuna masonske simbolike.

- Mi smo vanserijski narod koji je izrodio veliki broj velikana. Mi smo mali narod koji ima neverovatan broj umetnika. Zato nas i mrze. Činjenica je da su nas bombardovali iz Evrope komunistički i socijalistički agenti zavrbovani u ono vreme Sovjetskog Saveza jer se Amerika bojala jačanja komunizma i uticaja Sovjetskog saveza u zapadnim zemljama. Havijer Solana je primer toga. Da je desnica bila na vlasti u Evropi, nikada ne bismo to doživeli, da su republikanci bili na vlasti u Americi, takođe nikada ne bismo to doživeli. Demokrate su počinjale rat, a republikanci su ga završavali - rekao je Laban u jutarnjem programu Kuritr televizije.

Miloš Laban, Milorad Đošić
foto: Kurir televizija

Na pitanje Olje Lazarević zašto je u tom periodu eksplodirala mržnja prema Srbima u svetu, Laban je naveo da je to zbog naše genijalnosti, koja je posebno istakla u ratnom periodu.

Laban je naveo i da je rukovodio specijanom operacijom 1999. godine kada su najosetljivije sprave sklanjale na ETF jer je zgrada puna masonskih znakova pa je, prema njegovim rečima, postojala velika sigurnost da neće biti gađana.

- Kad su prve bombe pale na Vojno-tehnički institut, meni je pala uloga da organizujem da se civilnim sredstvima premesti najosetljivija oprema u podrume Elektrotehničkog fakulteta. Ja sam ubedio rukovodstvo, s obzirom na to da zgrada ETF-a ima toliko masonske simbolike, da je neće bombardovati. I nisu je bombardovali iako su znali da se tamo nalazi najosetljivija oprema - priča Laban.

Dodao je da je dekan to od srca sprovodio.

- Zahvaljujući tome u tim laboratorijama je nevidljivi rastavljan. Kad je NATO raketa ubila posadu jednog radara, ETF je za samo dve nedelje napravio transformaciju. Gvožđurija je ostala tu, ali je posada bila u jednom kamionu koji se pomerao. Šta je sve naš narod tu radio, samo je pokazao svoju veličinu i zato nas mrze - kaže Laban.

Pukovnik u penziji Milorad Đošić naveo je da se znalo da će rat potrajati iako su NATO agresori mislili da će Srbija kapitulirati za nekoliko dana.

Miloš Laban, Milorad Đošić
foto: Kurir televizija

- U tom periodu je mirisalo da će nešto da se desi. Komandanti nisu dizali paniku, a mi smo bili u teškoj pripravnosti. Tog 23. marta smo svi bili na aerodromu, nije falilo nijednog čoveka. Tu noć smo bili bukvalno ispod vedrog neba, ali smo se kasnije premestili, došli smo među seljake i pomešali se sa njima. Marta 25. smo svi prešli u jedno selo, koje ja ne bih imenovao, prebacili smo se na teren, gde su nas ljudi fantastično primili, kao najrođenije. Tada smo imali "gazele" - kaže Đošić koji je istakao hrabrost srpskih vojnika i izvanrednu obuku u srpskoj vojsci, koja je i do danas prisutna.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:21

MEŠTANKA LEŠTANA O EKSPLOZIJI FABRIKE: Mislili smo da je počelo bombardovanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track