STANIJA VESIĆ ZA KURIR O NAPADU KOMŠIJA ALBANACA KOJI SU IM ZAPALILI DVORIŠTE: Izvređali su me kada sam istrčala da tražim pomoć!
Foto: Kancelarija za KiM

TEROR

STANIJA VESIĆ ZA KURIR O NAPADU KOMŠIJA ALBANACA KOJI SU IM ZAPALILI DVORIŠTE: Izvređali su me kada sam istrčala da tražim pomoć!

Politika -

U dvorište srpske porodice Vesić u Klokotu, komšije Albanci su u nedelju bacili zapaljivu napravu i izazvali požar koji zamalo nije zahvatio i kuću u kojoj su njih troje bili. Jedan od Albanaca čak je, dok je pokušavala da dozove pomoć, izvređao Staniju koja tu živi s roditeljima Olgom i Ljubomirom.

Kako nam je ispričala Stanija, u trenutku kada je izašla iz kuće vatra se uveliko širila dvorištem i malo je falilo da zahvati i kuću.

- Dva radnika su, čini mi se, u tom trenutku bila u njihovom dvorišu. Molila sam ih da mi pomognu da ugasimo vatru kako ne bi zahvatila kuću, ali su me oni samo prezrivo pogledali i ušli u komšijsku kuću a jedan Šiptar mi je na albanskom doviknuo da ućitim i uputio mi još neke uvrede. Pozvala sam brzo vatrogasce i policiju koji su uspeli da ugase vatru, a policija je izvršila uviđaj - prepričala nam je nemili događaj Stanija.

Od tada, kaže, komšije Albance nije videla.

- Situacija se malo smirila, ali smo pod velikim stresom Nije svejedno kad gledaš kako ti dvorište gori, pogotovo znajući da ti je to uradio prvi komšija - kaže.

KiM
foto: Kancelarija za KiM

Ovo nije ni prvi put da se porodica Vesić našla na meti različitih provokacija, pritisaka i pretnji, iako je prvi put da su se našli na meti direktnog napada.

Vesići pretpostavljaju da se iza ovog napada krije namera komšija da ih zastrašivanjem nateraju da prodaju imanje.

- Ovo je, nažalost, još jedan primer sa kojim se sve problemima suočavaju Srbi južno od Ibra i kakvim se sve ekstremističkim metodama služe Albanci ne bi li zastrašivanjem oterali Srbe sa svojih ognjišta - istakli su u vladinoj Kancelariji za KiM.

Kako su poručili, nedopustivi su i zabrinjavajući pritisci sa kojima se suočava porodica Vesić.

- Očekujemo od policije da pod hitno rasvetli ovaj slučaj i odgovorne privede pravdi, a od međunarodnih predstavnika da ovaj slučaj tretiraju s najvećom pažnjom - zaključili su.

Porodicu Vesić jutros su posetili predsednik privremenog organa Opštine Vitina Srđan Nikolić i gradonačelnik Klokota Vladan Bogdanović.

KiM
foto: Kancelarija za KiM

I. Ž./ Foto/Source:Kancelarija za KiM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track