BEOGRAD JE GRAD JEDNAKIH ŠANSI ZA SVE: Brnabić i Vesić na potpisivanju protokol o saradnji sa Udruženjem osoba sa invaliditetom
Foto: Kurir

BEOGRAD JE GRAD JEDNAKIH ŠANSI ZA SVE: Brnabić i Vesić na potpisivanju protokol o saradnji sa Udruženjem osoba sa invaliditetom

Politika -

Srpska napredna stranka potpisala je danas protokol o saradnji sa predstavnicima Udruženja osoba sa invaliditetom grada Beograda. Cilj ovog sporazuma je ostvarivanje što bolje saradnje na unapređenju položaja osoba sa invaliditetom u Beogradu, stavljajući na raspolaganje stručnu ekspertizu, znanje i iskustvo svojih članova, relevantne informacije i kontakte.

Goran Vesić je rekao da se Beograd potrudio da u poslednjih osam godina postane grad jednakih šansi za sve ljude.

Ana Brnabić, Goran Vesić
foto: Kurir

"U ovih osam godina ozvučili smo 89 semaforskih raskrsnica, uradili 26 km taktilnih staza, kao i oko 500 rampi za invalide u stambenim zgradama i tri nova boravka za decu. Na ovaj način smo pokazali da sve Beograđane tretiramo na jednak način", naveo je Vesić.

Predsednik Udruženja distrofičara Beograda Dušan Trojanović kazao je da u prestonici Srbije živi 25000 građana sa nekom vrstom invaliditeta i da je njihova želja da uz pomoć grada unaprede uslove za jednak život svih osoba sa invaliditetom.

Ana Brnabić je istakla da će i grad i država nastaviti da ulažu u izgradnju infrastrukture za osobe sa invaliditetom kako bi svi oni imali pristup gradskim i republičkim institucijama. "Srpska napredna stranka je veoma posvećena poboljšanju uslova života osoba sa invaliditetom i nastavićemo da se borimo zajedno za ove ljude", zaključila je Brnabić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track