03:09

DAČIĆ O IDEJI DA PREGOVORI RUSIJE I UKRAJINE BUDU U SRBIJI: Nemamo težnje da rešavamo svetske krize, ali možemo da budemo domaćini

rat na istoku

DAČIĆ O IDEJI DA PREGOVORI RUSIJE I UKRAJINE BUDU U SRBIJI: Nemamo težnje da rešavamo svetske krize, ali možemo da budemo domaćini

Politika -

Predsednik Narodne skupštine u tehničkom mandatu i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da Srbija nema pretenzije da rešava sukob Rusije i Ukrajine, ali je naglasio da smo u svakom trenutku spremni da obezbedimo logističke uslove za mirovne pregovore ako zaraćene strane to zatraže.

Dačić je podsetio da je ideja da Srbija bude domaćin neke runde pregovora potekla od šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova.

Ivica Dačić
foto: Kurir televizija

- Mi smo generalno uvek bili otvoreni za tako nešto. Lavrov i (nekadašnji američki državni sekretar Džon) Keri su se prvi put sastali u Beogradu. Lavrov i (turski šef diplomatije Mevlut) Čavušoglu su prvi sastanak posle obaranja ruskog aviona imali u Beogradu. Američke i ruske diplomate su se ovde više puta sastajale. Vrhunac je bio kad su se u Beogradu sastali talibani i predstavnici avganistanske vlade. Nemamo pretenzije da budemo faktori koji će rešavati svetske krize, ali možemo da budemo domaćini koji će obezbediti logističke uslove - rekao je Dačić.

Dačić je naglasio da Srbija ne treba da bira između Rusije i Ukrajine već da sledi sopstvene interese.

- Trudimo se da imamo principijelne stavove. Istraživanje javnog mnenja pokazuje da je srpski narod naklonjeniji ruskom narodu, ali to nije bitno, mi osuđujemo princip kršenja suvereniteta. Treba da se rukovodimo isključivo srpskim interesom. Nisam čuo da će neko da stavi veto umesto Rusije - rekao je Dačić.

23:54

DAČIĆ NEMA DILEME UOČI IZBORA: Jedina neizvesnost ko će preći cenzus za ulazak u Narodnu skupštinu VUČIĆ POBEĐUJE U PRVOM KRUGU

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

18:07

Dačić o ukrajinsko-ruskom sukobu i kako će se to odraziti na Srbiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track