MINISTAR STEFANOVIĆ: Кurti želi da sruši mir i izazove destabilizaciju regiona
Foto: Ministarstvo Odbrane

MINISTAR STEFANOVIĆ: Кurti želi da sruši mir i izazove destabilizaciju regiona

Politika -

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da svakodnevnim zapaljivim izjavama, Aljbin Кurti pokazuje da mu je želja da sruši mir i izazove destabilizaciju regiona.

- Savršeno mi je jasno da su stabilna, nezavisna i jaka Srbija na čelu sa Aleksandrom Vučićem, baš kao i njena vojska - trn u oku mnogima, ne samo u regionu, već i pojedincima na međunarodnoj sceni, koji preko svog glasnogovornika šalju poruke Srbiji i pokušavaju da je zaplaše. Uprkos tome i uz sve izazove sa kojima se svakodnevno suočavamo, nećemo dozvoliti da neodgovaranjem na lažne optužbe dopustimo da sve ono što Aljbin Кurti izgovori ima težinu i da bude izvor straha za građane. Još jednom ću istaći da Republika Srbija nije žarište sukoba, niti će biti, niti potpiruje tenzije. Srbija je, pored sopstvenog, okrenuta i napretku regiona, što je više puta dokazala prethodnih godina.

Podseća Kurtija da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokrenuo inicijativu Otvoreni Balkan, koja služi za povezivanje Zapadnog Balkana i čija je osnovna svrha da olakšanim kretanjem ljudi i roba doprinese poboljšanju životnog standarda svih građana, ali i pomirenju.

- Onaj koji je tu inicijativu kritikovao je upravo Кurti, što jasno govori o tome ko je za sukobe i ratove, a ko je za mir i napredak. Besmislene tvrdnje koje Кurti iznosi neće postati istina povećanjem broja objava u medijima. Neće nikada postati istina, jer Srbija želi mir i stabilnost i odgovara samo svom narodu i radimo samo ono što je u našem nacionalnom interesu. Кoncept koji je verovatno malo poznat ljudima poput Aljbina Кurtija - naveo je Stefanović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track