ANA BRNABIĆ: Projekat gradnje aerodroma u Trebinju važan za ceo region
Foto: Kurir

premijerka srbije u mostaru

ANA BRNABIĆ: Projekat gradnje aerodroma u Trebinju važan za ceo region

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Mostaru da je izgradnja aerodroma u Trebinju projekat važan za celi region i da su je iznenadile izjave iz Hrvatske da se izgradnja obustavi "dok se ne utvrdi uticaj tog projekta na okolinu".

Brnabić je ocenila da je aerodrom u Trebinju "još jedan aerodrom koji će direktno i tokom same izgradnje uticati na rast bruto domaćeg proizvoda i ekonomije, kao i na podizanje gradjevinskog sektora u vremenu krize".

"Kada gledamo ekonomske razloge, svi ekonomski pokazatelji govore da je to dobro za sve – za BiH i Republiku Srpsku, Crnu Goru i Hrvatsku", naglasila je premijerka Srbije.

Prema njenim rečima, aerodrom u Trebinju bi imao pozitivan uticaj i na turizam u Hrvatskoj.

Ona je najavila da će se analizirati svi stavovi koji u vezi sa gradnjom aerodroma u Trebinju dolaze iz Hrvatske, ističući da će Srbija, kao savestan i potencijalni investitor, odgovoriti na te stavove.

"Mislim da je to projekat koji treba da nas spaja, a ne da nas razdvaja. Nadam se da ćemo naći način da razgovaramo", navela je Brnabić.

Dodala je da je ona "pragmatična političarka" i da ne razume razloge takve reakcije iz Hrvatske.

"Za mene je to suviše odlazak u prošlost, treba da živimo danas i da gledamo u budućnost", kazala je Brnabić novinarima u Mostaru, gde prisustvuje Medjunarodnom sajmu privrede.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković zatražio je pre nekoliko dana od Saveta ministara BiH da zaustavi izgradnju aerodroma u Trebinju dok se ne ispita uticaj na okolinu preko državnih granica, navodeći da bi tom gradnjom moglo da bude ugroženo izvorište reke Omble.

(Kurir.rs/Beta)

Bonus video:

01:29

ANA BRNABIĆ: Aljbin Kurti u 21. veku uskraćuje ljudima bazična ljudska prava

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track