IMAĆEMO VEĆINU U SKUPŠTINI OD BAR 135 POSLANIKA Vučić: Tokom kampanje sam morao da vodim državu, a neki kao da su bili na raspustu
Foto: Printscreen/RTS

IMAĆEMO VEĆINU U SKUPŠTINI OD BAR 135 POSLANIKA Vučić: Tokom kampanje sam morao da vodim državu, a neki kao da su bili na raspustu

Politika -

Tokom kampanje sam morao da vodim državu, a ostali su bili na raspustu i

Srpska napredna stranka ima stabilnu parlamentarnu većinu i uz koalicione partnere imaće najmanje 135 poslanika, najavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako kaže, čuo je za predloge i iz njegove partije da se ponove parlamentarni i beogradski izbori.

Predsednik Srbije je naveo da ga je Dačić zvao mnogo puta od izbora i podsetio da SPS nije bio potreban SNS u četiri vlade, ali su ipak bili partneri i naveo da je zahvalan toj stranci, ali da to nije bio presudan faktor za njegovu pobedu u prvom krugu.

- Ja sam tokom kampanje morao da vodim državu i da se ponašam odgovorno, a ostali su bili na raspustu i vodili kampanju nudeći populističku politiku kojom bi za pet dana uništili državu.

Vučić je istakao da su rezultati izbora razlika između onih koji imaju snagu, principe i moral i onih koji to nemaju.

– Niko mi od kandidata nije čestitao na pobedi. To govori mnogo više o njima nego o meni. Kad pobedite nekoga, a brojčano ste manji, dobijete 60,4 odsto važećih glasova, a svih 8 kandidata zajedno 39 odsto, to mnogo govori.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track