КURTI LEŠINARI NAD SUKOBOM U UKRAJINI! Ministar Stefanović: On je poslednji koji može da govori o vojsci Srbije
Foto: Fonet/Milica Vučković

Reagovanje Ministra

КURTI LEŠINARI NAD SUKOBOM U UKRAJINI! Ministar Stefanović: On je poslednji koji može da govori o vojsci Srbije

Politika -

"Aljbin Kurti je poslednji čovek na svetu koji ima bilo kakvo pravo da govori o opremanju Vojske Srbije i o njenim kapacitetima", poručio je danas ministar odbrane Nebojša Stefanović povodom tvrdnji premijera privremenih prištinskih institucija o "vojnoj pretnji iz Srbije".

Stefanović je u pisanoj izjavi naveo da Kurti traži razlog „da preko reda i na mala vrata uđe u članstvo NATO, pa kada je momentalno odbijen, vraća se svojoj staroj tužbalici da strahuje od vojne snage Srbije“.

„Izjave Aljbina Кurtija o nekakvoj vojnoj pretnji iz Srbije odavno niko ne može da uzme za ozbiljno, ali on ne odustaje. On lešinari nad sukobom u Ukrajini tražeći u tome razlog da preko reda i na mala vrata uđe u članstvo NATO, pa kada je momentalno odbijen, vraća se svojoj staroj tužbalici da strahuje od vojne snage Srbije. Stvari su potpuno obrnute. Upravo su Aljbin Кurti i njegovi u Prištini najveća bezbednosna pretnja u regionu. Oni se bave ilegalnim naoružavanjem svojih sunarodnika i militarizovanjem Кosova i Metohije, mimo svih sporazuma koji uređuju vojno prisustvo u pokrajini i kažu da je КFOR jedina dozvoljena vojna formacija.

Srbi na Кosovu i Metohiji su jedini narod u regionu koji ima razlog da strahuje za svoju bezbednost, zato što je izložen stalnom oružanom pritisku bezbednosnih snaga Prištine, koje se neprestano ojačavaju, uz kršenje svih važećih sporazuma.

"Aljbin Кurti je poslednji čovek na svetu koji ima bilo kakvo pravo da govori o opremanju Vojske Srbije i o njenim kapacitetima. Da možda ne strahuje da je Srbija u stanju da uništi njegovu vojnu avijaciju i da uspešno odvrati njegove raketne napade? Кurti mora da zna da nije ovlašćen i da nema nikakvo pravo da se bavi vojnim i bezbednosnim pitanjima, već da je to isključivo u nadležnosti misije КFOR-a sa kojom Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane Srbije imaju odličnu saradnju", rekao je Stefanović.

"A što se tiče odbrambenih kapaciteta Vojske Srbije o njima nema razloga da brine niko u regionu ko ima dobronamerne i miroljubive namere prema Srbiji. Vojska Srbije je pouzdan i dobro opremljen sistem koji garantuje bezbednost svim našim građanima i ne predstavlja pretnju ni prema kome. Njan jedini zadatak je zaštita našeg suvereniteta i miran san svih naših građana od svake pretnje koja bi mogla da se pojavi".

Kako je ministar istao, zahvaljujući našoj stabilnoj ekonomskoj i političkoj situaciji i zahvaljujući stalnoj modernizaciji naše vojske i našeg odbrambenog sistema, na kojem posebno insistira predsednik Vučić svih proteklih godina, Vojska Srbije je pouzdan i poštovanja vredan faktor mira.

"Mnogi, a naročito Aljbin Кurti, ne žele da vide takvu Srbiju, žele da ona bude slaba i podložna svakom pritisku, ali ta vremena su na njihovu žalost odavno prošla, poručio je Stefanović.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track