09:00

Bjegović: Srbija je udaru Mila Đukanovića jer je razbila narko-bande u regionu!?

propagadni udari na srbiju

MI SMO IM TRN U OKU IZ DVA RAZLOGA! Stručnjaci: Srbija na udaru Mila jer je razbila narko-bande u regionu

Politika -

Stanko Vasiljević, brigadni general u penziji i nekadašnji načelnik štaba Komande za obuku Vojske Srbije, smatra da pritisak koji trpi Srbija postoji samo zato što nismo uveli sankcije Rusiji.

Prethodnih dana naša zemlja se našla na meti prljave kampanje. Spinuju se informacije o nabavci naoružanja, naše službe optužene su za ugrožavanje života Dika Martija, za planiranje atentata na Hašima Tačija, a srpskim političarima u Republici Srpskoj uvode se sankcije.

- Vidite da je konstantni pritisak i da mi smetamo jer jedini nismo uveli sankcije Rusiji. Mi smo se postavili tako kako smo se postavili i zbog toga smo im trn u oku - rekao je Vasiljević u jutarnjem programu Kurir televizije.

Stanka Vasiljević
foto: Kurir Televizija

Voditelja Gorana Anđelkovića interesovalo je kako gost jutarnjeg programa Redakcija Demo Beriša vidi optuživanje srpskih službi za planiranje ubistva Dika Martija.

Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca Srbije, istakao je da Srbiji ne ide u prilog da napadne čoveka koji je zapravo inicijator suda u Hagu.

- Konkretno, što se tiče Dika Martija opšte je poznato da Albanci u Švajcarskoj imaju jaku dijasporu. Da je Švajcarska do sada pokazala da nikada nije bila konkretna što se tiče Ukrajine i Rusije. Nikada nije bila tako samostalna i nezavisna kako se predstavljala u svetu jer većina tadašnjeg i sadašnjeg rukovodstva OVK svoje utočište je imala u Švajcarskoj. Prosto, nama ne ide u prilog da napadnemo čoveka koji je zapravo inicijator specijalnog suda u Hagu. Godinu i po dana unazad Dik Marti je je dobio zaštitu upravo iz tog razloga jer je on bio taj koji je pribavio dokumentaciju nakon koje je i formiran specijalni sud za zločine OVK na Kosovu - rekao je Beriša.

Demo Beriš
foto: Kurir Televizija

Prof. dr Miroslav Bjegović, dekan Fakulteta za studije bezbednosti "Edukons", naveo je da ga najviše iznenađuje izjava Đukanovića koji je zabrinut jer se Srbija naoružava.

- Regionu smeta što se Srbija toliko naoružava. Mene iznenađuje izjava predsednika Crne gore Mile Đukanovića koji kaže "Zašto se Srbija toliko naoružava?". Dobro je naglasiti da mi onim policijskim delom možda ugrožavamo Crnu Goru jer sprečavamo šverc narkotika i hapsimo te delove organizovanog kriminala - rekao je Bjegović.

Miroslav Bjegović
foto: Kurir Televizija

Brigadni general u penziji je istakao da zapadu smeta što se njima nismo priklonili i da sada potežu temu naoružavanja koja su još bila dogovorena pre 3 godine.

- Zapadu smeta to što se nismo priklonili njima. Zovu nas "mali Rusi". Ovo naoružavanje je bilo dogovoreno pre 3 godine i sada neko provlači pitanje otkud to. Ti se ugovori realizuju po planu i nemaju nikakve veze sa aktuelnom situacijom. Mi smo suverena zemlja i niko ne može da nam diktira od koga i kako ćemo kupiti. Odolećemo ovim lažnim informacijama odnosno što se kaže "spasa nam nema, propasti ne možemo" - rekao je Vasiljević.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:01

Srpski novinar iz Čikaga: Opet gubimo propagadni rat i uvek su jedan korak ispred nas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track