KURIR SAZNAJE! ŽESTOK EKONOMSKI NAPAD NA SRBIJU: Strane službe stoje iza dojava o bombama u tržnim centrima i na aerodromima!
Foto: Nenad Kostić

SINHRONIZOVANA AKCIJA

KURIR SAZNAJE! ŽESTOK EKONOMSKI NAPAD NA SRBIJU: Strane službe stoje iza dojava o bombama u tržnim centrima i na aerodromima!

Politika -

Posle učestalih lažnih dojava o bombi u avionima Er Srbije, koji neprekidno lete na relaciji Beograd-Moskva-Beograd, Srbiju su danas potresle i gotovo istovremene dojave o eksplozivnim napravama u tri najprometnija tržna centra u Beogradu i u jednom u Nišu. Iza ovih sinhronizovanih napada na Srbiju stoje strane službe, saznaje Kurir.

Ovako simultano odrađene akcije zastrašivanja stanovništva Srbije bude opravdanu sumnju da je reč o nezapamćenom ekonomskom pritisku na Srbiju zbog globalne krize koju je izazvao rat u Ukrajini. Pošto je u pitanju isti metod koji strane službe već nedeljama unazad primenjuju u vazduhu i lažnim dojavama o bombama prizemljuju avione Er Srbije na relaciji Beograd-Moskva, novo uznemiravanje na zemlji shvata se kao pojačan pritisak na našu zemlju da se odrekne Rusije i uvede joj sankcije.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen/PINK

Predsednik Aleksandar Vučić juče je otkrio da su lažne pretnje za avione Er Srbije dolazile iz Ukrajine i iz jedne zemlje Evropske unije. On je rekao da iza toga stoje strane službe.

Bivši kontraobaveštajac Ljuban Karan kaže za Kurir da nema nikakve sumnje da su i današnje dojave u tržnim centrima rad stranih obaveštajnih službi.

- Poznajemo njihov ručni rad, to su usvojene terorističke metode hibridnog rata koji se vodi protiv Srbije. Oni žele da prekinu veze, da nanesu ekonomsu štetu, ali i preteću pošalju poruku Srbiji da promeni politiku. Oni su očigledno procenili da su dojavama u avionima izazvali psihološki efekti, pa su krenuli i sa unutrašnjim dojavama. Strane službe se time služe, one serviraju traume, strah, uznemirenost i nesigurnost i tako kod ljudi izazovu nezadovoljstvo prema onima koji treba da ih štite - objašnjava Karan.

00:47

Snimak čitaoca Kurira: Pogledajte evakuaciju iz tržnog centra Galerija

Ljuban Karan, Usijanje dana
foto: Kurir Televizija

On upozorava i da se ove dojave ne smeju ignorisati.

- Samo je korak da dojava postane istinita. Nije im strano da pretnju sprovedu u delo, a za to se služe obično kriminalnim mrežama s kojima inače sarađuju - napominje Karan.

1 / 8 Foto: Nenad Kostić

Podsetimo, danas su u tri poznata veoma prometna tržna centra u Beogradu stigle dojave o podmetnutim bombama i posetioci su hitno evakuisani. Odmah potom jake policijske snage upucene su na sva tri mesta.

Rec je o tržnim centrima Galerija i Rajićeva u centru Beograda i Merkator u Novom Beogradu. Gotovo u isto vreme isto se dogodilo i u TC Delta planet u centru Niša.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track