MINISTAR VULIN: Nema boljeg načina da Srbija shvati da joj nije mesto u EU od politike poslanika Evropskog parlamenta
Foto: MUP Srbije

odgovor

MINISTAR VULIN: Nema boljeg načina da Srbija shvati da joj nije mesto u EU od politike poslanika Evropskog parlamenta

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručuje da nema boljeg načina da Srbija shvati da joj nije mesto u Evropskoj uniji od politike poslanika Evropskog parlamenta.

Vulin je prokomentarisao najavu evroposlanika da će Evropski parlament Rezolucijom tražiti od Srbije da uvede sankcije Rusiji.

"Pozivam poslanike Evropskog parlamenta da nastave sa politikom ucenjivanja i pritisaka prema Srbiji i da što pre usvoje Rezoluciju kojom od Srbije zahtevaju da uvede sankcije Ruskoj Federaciji. Nema boljeg načina da Srbija shvati da joj nije mesto u Evropskoj uniji od politike poslanika Evropskog parlamenta i zato molim evroposlanike da se ni slučajno ne promene i da nastave da nas vređaju i ucenjuju, da nastave da pokazuju koliko ne poznaju Srbe i koliko im i nije važno da ih upoznaju", jasan je ministar Vulin, koji dodaje: "Samo neka nastave sa pretnjama i ucenama i verujem da će i predsednik Vučić preispitati odluku o nastavku puta ka Evropskoj uniji. Predsednika svih Srba Aleksandra Vučića samo vaše ucene i pretnje mogu uveriti da treba da napusti politiku približavanja Evropskoj uniji. Zato poslanici Evropskog parlamenta, nemojte da se stidite što vas u vašim zemljama ne pitaju i ne slušaju, samo nastavite sa napadima na Srbiju i pomozite Srbiji i predsedniku svih Srba da što pre napuste put ka članstvu u Evropsku uniju".

Vulin podseća da je Srbija vojno neutralna i pravi paralelu. "Pošto je vojno neutralna, Srbija treba da bude i politički neutralna. Da bi se to i desilo, samo neka evroposlanici nastave sa ucenama", izjavio je ministar Vulin.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track