MINISTRI SELAKOVIĆ, MALI I RUŽIĆ ČESTITALI VASKRS: Da praznične dane provedete u miru, sreći i dobrom zdravlju
Foto: Damir Dervišagić, BETA/Amir Hamzagić, Zorana Jevtić

MINISTRI SELAKOVIĆ, MALI I RUŽIĆ ČESTITALI VASKRS: Da praznične dane provedete u miru, sreći i dobrom zdravlju

Politika -

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali, ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković, kao i ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić čestitali su danas Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima i svim vernicima koji ovaj praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru

- Ovaj praznik nas podseća da je neophodno negovati ljubav i poštovanje prema bližnjima, kao i zajedništvo, koje nas podstiče da postižemo napredak i blagostanje. Uskrs je praznik ljubavi, nade i mira, odnosno pokretačka snaga i nadahnuće za stvaranje bolje budućnosti za svakog pojedinca. U vremenima izazova, ovaj praznik nam govori da možemo da se izdignemo iznad svih nepravdi, netolerancija, mržnje i da pokažemo snažnu opredeljenost istinskim vrednostima. Želim vam da praznik provedete u miru, zdravlju i blagostanju sa najmilijima. Hristos vaskrse - Vaistinu vaskrse! - poručio je Mali.

Selaković: Vera u nOvi život i večnu pobedu dobra nad zlom

Ministar Selaković je čestitao praznik poželevši da praznični dani donesu duhovni mir, radost i snagu, Selaković je istakao da simbolika Vaskrsa treba podstakne sve da slede i neguju sveti put božanske ljubavi, nadahnjujući u svakome potrebnu mudrost i snagu da pronađu odgovore za sva iskušenja. - Blagodatna snaga Vaskrsa uliva nam veru u novi život i večnu pobedu dobra nad zlom, osvetljavajući put koji treba da sledimo i pozivajući na istinsku bliskost i zajedništvo sveg roda srpskog - ističe se u čestitki. Selaković je poručio i da snažno veruje da će mudre reči patrijarha Porfirija jačati duh jedinstva i solidarnosti među svom našom pravoslavnom braćom i sestrama, kao i da će njegova dela pružati duhovnu i moralnu podršku rodu pravoslavnom u očuvanju nacionalnog i duhovnog identiteta.

- Sa željom da Vaskrs provedete okruženi dobrim zdravljem, ispunjeni spokojem i verom u večni život, pozdravljam vas najradosnijim pozdravom: Hristos Vaskrse! - navodi se u čestitki šefa srpske diplomatije.

Ružić: Dan koji predstavlja pobedu života

Ministar Ružić čestitao je danas Uskrs svim vernicima koji taj praznik slave po julijanskom kalendaru.

- Vaskrs je praznik koji uvek dočekujemo sa posebnom radošću, zbog simbolike koju nosi. To je dan koji predstavlja pobedu života i donosi novu nadu. Toga dana, naša srca i misli, u još većoj meri nego inače, treba da ispune ljubav prema bližnjem, tolerancija i solidarnost. Želim vam da ove praznične dane provedete u sreći i dobrom zdravlju okruženi onima koje volite. Srećan Uskrs - poručio je Ružić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track