Nikolić na skupštini UN govori posle Obame

Vuk Jeremić

Nikolić na skupštini UN govori posle Obame

Politika -
To pokazuje ugled Srbije nakon što smo dobili predsedavanje Generalnom skupštinom UN, rekao Jeremić

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić govoriće 24. septembra na Generalnoj skupštini UN u Njujorku posle predsednika Brazila, koji po tradiciji govori prvi, i domaćina, predsednika SAD Baraka Obame, izjavio je večeras predsedavajući Skupštinom Vuk Jeremić.

"To pokazuje ugled Srbije nakon što smo dobili predsedavanje Generalnom skupštinom UN", rekao je Jeremić Radioteleviziji Srbije. Jeremić je naveo da je otvaranje Generalne skupštine UN je prilično formalna stvar i da je od 1946. godine tradicija da prvo govori predsednik Brazila, što je utešna nagrada jer Brazil tada nije postao stalni član Saveta bezbednosti. "Drugi će govoriti domaćin, predsednik SAD Barak Obama, a redosled od trećeg do 190. mesta je pitanje diplomatskih pregovora.

Srbija je ove godine u tome bila uspešna i predsednik Srbije će govoriti posle Obame", rekao je Jeremić. Dodao je da će predsedavanje Srbije početi 18. septembra i da će on dotle održati pripremne sastanke sa generalnim sekretarom UN i članicama Saveta bezbednosti UN i predsedavajućima ključnih komiteta UN.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track