VIŠE OD 1.100 ŽENA RADI U RUDARSKOM SEKTORU! Zorana Mihajlović za pravedniji i efikasniji sistem i ZAŠTITU PRAVA RADNIKA
Foto: Ministarstvo energetike i rudarstva

Stati na put zloupotrebama

VIŠE OD 1.100 ŽENA RADI U RUDARSKOM SEKTORU! Zorana Mihajlović za pravedniji i efikasniji sistem i ZAŠTITU PRAVA RADNIKA

Politika -

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i mistraka rudarstva i energetike priznaje da danas nije lako zaposlenima, jer poslodavci često zloupotrebljavaju prava radnika. Ona napominje da je naročito teško u sektor rudarstva, a na tim poslovima radi više od 1.100 žena.

- Štiteći prava radnika, štitimo naše društvo, državu, ali i sve poslodavce. Poštovanjem pravila i prava i zaposlenih i poslodavaca stvaramo pravedniji i efikasniji sistem. Nije lako, jer nažalost poslodavci često zloupotrebljavaju prava radnika, zbog čega važnu ulogu imaju i sindikati. Jedini način jeste da svi zajedno, poslodavci, zaposleni, sindikati, država kao partneri radimo na rešavanju problema i gradimo bolji položaj radnika - kaže nam Mihajlovićeva.

Zorana Mihajlović
foto: Ministarstvo energetike i rudarstva

Ona se posebno osvrnula na položaj rudara.

- Posebno treba da vodimo racuna o ženama koje rade u rudarskom sektoru, a njih nije malo. Više od 1.100 žena radi na poslovima u oblasti rudarske proizvodnje, u EPS, Zidin Koperu, Zidin Majningu, Resavici, Grotu i drugim rudnicima u Srbiji - podsetila je ona.

J. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja