VUČIĆ NAJAVIO: Duže vreme smo u pregovorima za kupovinu 12 rafala, snažimo lovačku avijaciju
Foto: screenshot RTS

Nova ulaganja u Vojsku Srbije

VUČIĆ NAJAVIO: Duže vreme smo u pregovorima za kupovinu 12 rafala, snažimo lovačku avijaciju

Politika -

Na vojnom aerodromu "Pukovnik - pilot Milenko Pavlović" danas je održan prikaz dela sposobnosti srpskih vojnih snaga pod nazivom "Štit 2022", u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i drugih zvaničnika.

Na samom početku obraćanja predsednik Aleksandar Vučić i vrhovni komandant Vojske Srbije istakao je da je izrazito ponosan na Vojsku Srbije i njene legendarne borce. On je ovom prilikom govorio i o kupovini rafala.

– Pitali ste me za lovačku avijaciju. Uopšte nismo ušli u pregovore sa kineskom stranom, ali vidimo kojom brzinom taj lovac bombarder napreduje. Duže vreme smo u pregovorima za kupovinu 12 rafala, najkasnije početkom sledeće godine ćemo biti spremni da ugovorimo kupovinu 6 ili 12 novih rafala. Očekujem pregovore sa britanskom stranom oko kupovine tajfuna. Kupili smo onoliko koliko je potrebno, za naš novac i obezbedilo ga dovoljno da istovremeno čuvamo i naše nebo, a da istovremeno javni dug ne pređe 60 odsto - rekao je Vučić.

– Ponosan sam na Vojsku Srbije, čestitam na izuzetno izvršenoj vežbi. Mogli ste da vidite naše generale koji su leteli migovima, orlovima, da pokažu da je uvek na svakom mestu jednako i oficiri i podoficiri jednako ispunjavaju zadatke, 14 migova 29, ukupno 11 orlova, deo naše bombarderske avijacije. Biće potrebna dodatna ulaganja, uskoro ćemo doneti odluke o tom pitanju i značajno ćemo da osnažimo našu lovačku avijaciju. Srbija je neutralna zemlja i mora da pronalazi rešenja da može da sačuva svoje nebo i svoju zemlju – rekao je Vučić.

– Danas smo imali više novca i bolje uslove, i zato smo mogli ovako da opremimo našu vojsku. Kada posetimo naše ronioce i vidimo da nemaju mokra odela, kada to obezbedimo, onda sam zadovoljan time.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track