VULIN ČESTITAO PRAZNIK RADA: Uprkos brojnim izazovima čuvamo radna mesta i otvaramo nova
Foto: Beta

Lider Pokret socijalista

VULIN ČESTITAO PRAZNIK RADA: Uprkos brojnim izazovima čuvamo radna mesta i otvaramo nova

Politika -

Lider Pokret socijalista Aleksandar Vulin čestitao je danas građanima Prvi maj, praznik rada.

- Svim građanima Srbije koji žive od svog rada, čestitam njihov praznik- Prvi maj, uz želju da idući dočekamo sa još više otvorenih fabrika i radnih mesta. Mudrom i odgovornom ekonomskom i socijalnom politikom Aleksandra Vučića, uprkos brojnim izazovima i previranjima na globalnom nivou, sačuvali smo radna mesta, i nastavljamo da otvaramo nova.

Podsećam da je 2011. godine nezaposlenost u Srbiji dostigla svoj maksimum i iznosila 25,4 posto, a da je danas, 2022. godine spuštena ispod 9 posto. Odgovorna politika Aleksandra Vučića i očuvana stabilnost i mir, dali su rezultate, ekonomija zemlje jača, rastu direktne strane investicije, ljudi se zapošljavaju i sada u ovim kriznim i teškim vremenima kada su mnoge vodeće ekonomije sveta oslabile.

Moramo još mnogo da radimo i napredujemo, ali je činjenica da su se u Srbiji stvari promenile na bolje, da se danas živi znatno lakše i pristojnije, da je Srbija zemlja u kojoj vredi ostati, u kojoj vredi raditi i zasnivati porodice. Srbija je jedna od retkih zemalja koja krizu u kojoj se svet suočava sa glađu i nestašicom energenata dočekuje spremno. Uprkos brojnim izazovima, država je tu da pomogne svojim građanima i kroz subvencije i mnoge druge podsticaje i kroz jednokratnu pomoć. Briga za običnog čoveka koji živi od svog rada ostaje prioritet ove države. Beskrajno sam ponosan na radničku klasu Srbije koja svakim danom pokazuje da je suština ljudskog postojanja rad i borba za bolju budućnost naše dece - navodi se u čestitki.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track