PREDSEDNIK VUČIĆ RAZGOVARAO SA PREMIJEROM NORVEŠKE: Odnosi su nam veoma dobri, a ima prostora za unapređenje saradnje
Foto: Beta/Miloš Miškov

O SVIM AKTUELNIM TEMAMA

PREDSEDNIK VUČIĆ RAZGOVARAO SA PREMIJEROM NORVEŠKE: Odnosi su nam veoma dobri, a ima prostora za unapređenje saradnje

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa premijerom Norveške Jonasom Garom Storeom o bilateralnim odnosima, razvoju ekonomske saradnje, reformskim procesima, evropskim integracijama Srbije kao i o zbivanjima na svetskoj političkoj sceni.

Vučić je ocenio odnose Srbije i Norveške kao veoma dobre i naglasio da postoji prostor za unapređenje političkog dijaloga, uključujući i ekonomsku saradnju, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

On je istakao značaj Srpsko-norveškog poslovnog foruma i mogućnosti za saradnju koje on otvara i pozvao norveške investitore da pojačaju prisustvo na srpskom tržištu.

Predsednik Srbije je rekao da iako Norveška nije članica Evropske unije, mnogi segmenti bilateralne saradnje imaju poseban značaj za proces evrointegracija Srbije, pogotovo u oblastima u kojima je Norveška pomogla Srbiji svojim iskustvima u harmonizaciji standarda i propisa sa EU.

Vučić je istakao i da je dijalog Beograda i Prištine za Srbiju jedini pravi put za nalaženje kompromisnog rešenja i dodao da Beograd ostaje u potpunosti posvećen tom procesu u cilju očuvanja mira i stabilnosti u regionu, dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track