01:02

Momčilo Đorgović o Slavku Ćuruviji

crveni karton

ĐORGOVIĆ OŠTRO O TIJANIĆU: Nije zaslužio da se novinarska NAGRADA ZA HRABROST zove po njemu

Politika -

Momčilo Đorgović je gostujući u emisiji "Crveni karton" čiji je autor Svetislav Basara ispričao da je Slavko Ćuruvija bio jako hrabar čovek i da bi novinarska nagrada za hrabrost trebalo da nosi ime po njemu umesto po Aleksandru Tijaniću.

Momčilo Đorgović
foto: Kurir televizija

Đorgović je godine 1994. zajedno sa osnovao je list „Nedeljni telegraf“, prvi srpski privatni nedeljnik. Dve godine nakon toga, 1996., njih dvojica su osnovali „Dnevni telegraf“ (DT), prvi privatni dnevni list u Srbiji.

Momčilo ističe da će Slavka pamtiti kao brilijantnog novinara i intelektualca koji je napravio fantastičnu novinarsku karijeru.

- Mogu da kažem da je Slavko Ćuruvija bio brilijantan novinar i intelektualac. Brzo je mislio. On je u novinarstvo ušao sa 37 godina, ubijen je u 50 godini. On je napravio za 13 godina fantastičnu karijeru. Bio je novinar, reporter, glavni urednik Borbe i imao je na kraju svoje novine. Bio je jako hrabar čovek - rekao je Đorgović gostujući u emisiji "Crveni karton" na Kurir televiziji.

Momčilo Đorgović
foto: Kurir televizija

Đorgović smatra da bi novinarska nagrada za hrabrost trebala da nosi ime po Slavku Ćuruviji, a ne po Aleksandru Tijaniću.

- Ne znam zašto se novinarska nagrada za hrabrost ne zove Slavko Ćuruvija nego Aleksandar Tijanić. Čovek koji se među nama najviše plašio i koji je podržavao sve režime. Ne znam kako nije sramota ove novinare koji primaju svake godine tu nagradu po njegovom imenu - rekao je Đorgović.

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

12:02

ĆURUVIJA NIJE MOGAO DA BUDE UBIJEN BEZ ZNANJA MILOŠEVIĆA: Smajlović nakon presude upozorava da zločin nije REŠEN DO KRAJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track