KRIZNA VREMENA ZAHTEVAJU KRIZNU VLADU Miletić: U formiranju nove vlade najvažniji timski rad
Foto: Kurir televizija

izbori 2022

KRIZNA VREMENA ZAHTEVAJU KRIZNU VLADU Miletić: U formiranju nove vlade najvažniji timski rad

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obraćanja u Palati Srbija u petak govorio je o deset tačaka, od evrointegracija, preko cene goriva, do situacije na KiM, kao i o formiranju nove vlade.

Dejan Miletić, predsednik Centra za globalizaciju istakao je da krizna vremena zahtevaju kriznu vladu, koja će se, kao pravi tim, izboriti sa trenutnim dešavanjima u svetu i našoj zemlji.

- Drža nam je ozbiljna i posvećena boljitku svojih građana. Sve sam spokojniji kako vreme prolazi i kroz ove krizne periode nalazila je način da prođemo što bolje. Vreme je zaista složeno, ali držimo se i ne damo svoju nezavisnu politiku, mir u regionu, jačanje ekonomije - kaže Miletić.

On je dodao da se, prema njegovom mišljenju, moraju desiti ogromne promene u vladi.

Dejan Miletić
foto: Kurir televizija

- Zavisi mnogo od strategije predsednika Aleksandra Vučuća. Mi imamo jedan zaista buran period, a vidimo da je za vreme premijerke Ane Brnabić vlada odlično radila. Očekujem da ćemo imati "vrelo" leto u srpskoj policiji - kaže Dejan Miletić.

On je istakao da su važne rotacije i promene u vladi.

- Mislim da su važne rotacije. Mislim da Ministarstvo odbrane ima već neko vreme pogrešne ljude na čelu, što ne utiče dobro ni na moral vojske, nije najbolji put da se ojača vojna snaga. Mora da se vrati ugled u punom kapacitetu našoj vojsci. Svaki deo sistema mora bude jači onoliko koliko je država jača. Što je zadatak ozbiljniji. Neki ljudi se mnogo dugo vrte, a ja ne vidim neke rezultate - kaže Miletić.

Koje stranke i koalicije će činiti vladu interesovalo je voditelje Gorana Anđelkovića i Olju Lazarević.

- Mi se nalazimo u specifičnom vremenu, ovo je period rata koji bukti na svim nivoima. Krizna vremena zahtevaju i kriznu vladu, dajte da vidimo kako da ojačamo Srbiju, ovo je naša domovina i u tom kontekstu je dobro da imamo i predstavnike drugih stranaka. Treba jedan timski rad da se pokaže - kaže Miletić, koji je naveo da je ministar finansija Siniša Mali čovek za uzor.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

05:18

VUČIĆ O PITANJU KOSOVA I METOHIJE: Diplomatski ćemo pokazati zube, naše je da čuvamo našu zemlju i štitimo naš Ustav

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track