NOV ATAK NA SRBE, KAMENOVAN AUTOBUS PUN POVRATNIKA IZ ISTOKA: Putnici u šoku, uznemireni i zastrašeni, vozač odmah pozvao policiju
Foto: Youtube Printscreen

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

NOV ATAK NA SRBE, KAMENOVAN AUTOBUS PUN POVRATNIKA IZ ISTOKA: Putnici u šoku, uznemireni i zastrašeni, vozač odmah pozvao policiju

Politika -

BEOGRAD - Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je da je autobus koji prevozi Srbe povratnike iz opštine Istok u Kosovsku Mitrovicu kamenovan danas oko 9 u mestu Rudnik.

U napadu nije bilo povređenih, ali su putnici uznemireni i zastrašeni, a vozač autobusa je pozvao policiju koja je izvršila uviđaj.

Zatraženo je da se napadači na autobus "hitno" uhapse i sankcionišu i apelovano na predstavnike međunarodnih organizacija da taj incident javno i jasno osude i povećaju bezbednost Srba.

Tim besplatnim autobuskim prevozom koji finansira Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Srbi iz Osojana se dvaput sedmično prevoze u Kosovsku Mitrovicu kako bi obavli poslove ili zdravstvene preglede.

"Šta je kome grupa putnika povratnika zasmetala, da su postali meta albanskih huligana i ekstremista?", pitala je Kancelarija uz ocenu da je ;"serija agresivnih i bezumnih napada na Srbe na prostoru Kosova i Metohije ovim nastavljena".

"Posebno zabrinjava što ne postoji volja, a ni želja političara iz Prištine da osude ovakve incidente i zatraže hitno privođenje počinilaca, čime bi jasno pokazali da su spremni na zajednički suživot", navela je Kancelarija i ukazala da su Srbi-povratnici posebno osetljiva kategorija i da stopa povratka iznosi manje od dva odsto.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track