02:07

EU JE NAJVEĆI GUBITNIK RATA U UKRAJINI Đukanović oštro o politici Evrope: Oni su se izgubili u politici, više NE POSTOJE PRINCIPI

međunarodna kriza

EU JE NAJVEĆI GUBITNIK RATA U UKRAJINI Đukanović oštro o politici Evrope: Oni su se izgubili u politici, više NE POSTOJE PRINCIPI

Politika -

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel dolazi u četvrtak, 19. maja, u zvaničnu posetu Srbiji, najavljeno je na sajtu Saveta. Šarl Mišel će posetom Srbiji početi i svoju balkansku turneju. Predsednik Evropskog saveta će 20. maja iz Beograda otputovati u Albaniju, a zatim u BiH.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa Žozepom Boreljom i liderima Zapadnog Balkana poslao je jasnu poruku: "Nama predstoji težak period. Ne interesuju ih činjenice, misle da situaciju u Ukrajini mogu da iskoriste protiv Srbije. Predstavljaju sebe kao velikog borca protiv ruskog totalitarizma, ili kako ga već zovu. Ko misli da pritiscima može da slomi Srbiju, neće ići tako lako kao što su zamislili", poručio je predsednik.

Vladimir Đukanović
foto: Kurir televizija

Na ovu temu je za televiziju Kurir govorio Vladimir Đukanović, član predsedništva Srpske napredne stranke.

Voditelj jutarnjeg programa je podsetio na Đukanovićevu nedavnu izjavu kada je rekao da "ne bi da bude zloslutnik, ali da mislite da će tzv. Kosovo ući u Savet Evrope".

Vladimir Đukanović
foto: Kurir televizija

- Mislim i dalje da će tako biti. Ne mogu da budu članica NATO, ali ići će u neko partnerstvo za mir ili tako nešto. Zapadni svet radi na tome da ih ubaci u institucije. Na nama je da se borimo i branimo, da usklašujemo politiku sa našim interesima. Zaista nas velika iskušenja čekaju. I ovo sad što Evropska komisija priprema dokument kojim će izbegavanje sankcija biti kažnjivo. Pazite taj idiotizam, ko ne uvede sankcije Rusiji, to je krivično delo.

Vladimir Đukanović
foto: Kurir televizija

Na pitanje voditelja Gorana Anđelkovića gde sve to vodi Vladimir Đukanović je rekao da sve ovo, kako kaže, vodi u ludilo.

- Sve to vodi u ludilo. Mislim da se Evropska unija, generalno, kao tvorevina pogubila potpuno u nekoj politici. Oni su u čitavom ovom sukobu, koji je stravičan, najveći gubitnici. To je definitivno. Ali, ovakve ludorije, su dokaz da ne postoje nikakvi principi.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

19:23

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ: Sa izdajicama oko predsednika se treba obračunati

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track