VULIN: Ne može EU da sedi na dve stolice i traži da se Srbija uskladi s njenom politikom i da podržava Prištinu da bude član SE
Foto: Beta

saopštenje

VULIN: Ne može EU da sedi na dve stolice i traži da se Srbija uskladi s njenom politikom i da podržava Prištinu da bude član SE

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin komentarisao je stav izaslanika nemačke vlade za Zapadni Balkan Manuela Saracina da je stav Nemačke jasan i da je takozvano Кosovo u srcu Evrope i da pripada Savetu Evrope.

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pažljivo prati izjave evropskih zvaničnika, a posebno predstavnika Vlade Savezne Republike Nemačke i zato ga molim da ne pokušava da nađe opravdanje za nediplomatski stav gospodina Saracina. mIzjaviti u Prištini da takozvano Кosovo treba da bude član Saveta Evrope, a u Beogradu pričati o evropskoj perspektivi Srbije je licemerno koliko i uvredljivo - navodi se u saopštenju.

Vulin dalje kaže da ne treba "da čekamo još dvadeset godina da bi znali da nas Evropska unija neće".

- I da će za Šiptare biti odvojeno posebno mesto bez obzira koliko puta pogazili reč i odbili da sprovedu dogovoreno. Nema mesta u Savetu Evrope i za državu Srbiju i za teritoriju Кosovo i Metohija pod privremenom upravom Ujedinjenih nacija. Često iz Evropske unije stignu upozorenja da Srbija ne može da sedi na dve stolice, sada neka svoju mudrost isprobaju na sebi, ne može Evropska unija da sedi na dve stolice i da traži da se Srbija uskladi sa njenom politikom, a u isto vreme da podržava Prištinu da bude član Saveta Evrope. Neka se Evropska unija opredeli, od njenog opredeljenja zavise i mnoge naše odluke - izjavio je Vulin.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track