SRDAČAN SUSRET I ZAGRLJAJ U BRISELU: Selaković sa Sijartom o geopolitičkim temama i evrointegracijama
Foto: Youtube Printscreen

radni ručak

SRDAČAN SUSRET I ZAGRLJAJ U BRISELU: Selaković sa Sijartom o geopolitičkim temama i evrointegracijama

Politika -

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas u Briselu sa šefom mađarske diplomatije Peterom Sijartom o regionalnim i geopolitičkim temama i procesu evrointegracija.

Sagovornici su razmotrili širok spektar regionalnih i geopolitičkih tema, sa posebnim osvrtom na posledice sukoba u Ukrajini i na uticaj tog konflikta na situaciju u Srbiji i Mađarskoj, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova.

Selaković je zahvalio Mađarskoj "na razumevanju za spoljnopolitičke pozicije i državne interese Srbije", navodi se u saopštenju.

Tema razgovora bio je i dijalog Beograda i Prištine, a Selaković je rekao da je Beograd "dosledno opredeljen za postizanje rešenja dijalogom, dok sa druge strane takav stav izostaje, što potvrđuje i apliciranje Prištine za članstvo u Savetu Evrope", dodaje se.

Šef srpske diplomatije je još jednom ukazao da punopravno članstvo u EU ostaje strateško opredeljenje Srbije, navodeći da je Beogradu na tom putu "od velikog značaja nedvosmislena podrška" Mađarske, kao jednog od ključnih partnera, piše u saopštenju.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track