ANA BRNABIĆ U SKOPLJU: Zemlje Zapadnog Balkana jedino saradnjom mogu sebi da otvore prostor za dodatni rast i propseritet
Foto: Peđa Vučković

samit "Makedonija 2025"

ANA BRNABIĆ U SKOPLJU: Zemlje Zapadnog Balkana jedino saradnjom mogu sebi da otvore prostor za dodatni rast i propseritet

Politika -

Premijerka Srbije istakla je da je drugi prioritet ulaganje u obrazovanje, nauku, istraživanje i razvoj, a treći dalji razvoj digitalizacije.

Prvi priortet u ovim teškim vremenima treba da budu mir i stabilnost i regionalna saradnja, kao i da jedino saradnjom zemlje Zapadnog Balkana mogu sebi da otvore prostor za dodatni rast i propseritet u ovim teškim vremenima.

Ovo je poručila predsednica Vlade Ana Brnabić na današnjem premijerskom panelu na samitu "Makedonija 2025" u Skoplju.

Dimitar Kovačevski, Ana Brnabić, Skoplje
foto: Peđa Vučković

"Apsolutno prvi priopret za nas je regionalna saradnja, održavnje mira i bezbednosti, jer u ovim izazovnim vremenima i krize to je jedini način i jedna od retkih stvari na koje mi u regionu mozemo da utičemo, a to je naša saradnja. Ako sačuvamo mir i bezbednost onda otvaramo sebi prostor za dodatni rast i prosperitet", poručila je Brnabićeva, koja boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Severnoj Makedoniji, na premijerskom panelu "Izgradnja prosperitetne budućnosti: Uloga regionalne saradnje".

1 / 6 Foto: Peđa Vučković

Naredni sastanak u inicijative Otvoreni Balkan biće održan u Ohridu 7. i 8. juna

Premijerka je istakla da će naredni sastanak u okviru inicijative Otvoreni Balkan biti održan u Ohridu 7. i 8. juna, na kome će biti predstavljen informacioni sistem za dobijanje jedinstvenog ID broja za zajedničke radne dozvole. Brnabić je na samitu "Makedonija 2025" rekla da će tom sastanku u Ohridu prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track