NIKAD NIKOG NISAM UBIO I PONOSIM SE TIME! Predsednik o hrvatskoj optužnici: Nisu Srbi ubijali Hrvate već Hrvati Srbe! NE BOJIM SE
Foto: Kurir Televizija

predsednik obišao radove na makiškom polju

NIKAD NIKOG NISAM UBIO I PONOSIM SE TIME! Predsednik o hrvatskoj optužnici: Nisu Srbi ubijali Hrvate već Hrvati Srbe! NE BOJIM SE

Politika -

BEOGRAD - Nikad nikog nisam ubio i ponosim se time - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanja novinara posle obilaska radova na izgradnji metroa na Makiškom polju.

Na pitanje da li se plaši navodne optužnice za ratni zločin, kojom mu Hrvatska preti, predsednik je odgovorio:

- Ne, nisu Srbi ubijali Hrvate već su Hrvati Srbe. Ja nisam nikad nikog ubio i ponosim se time... Samim tim se ničeg ne bojim - rekao je predsednik Vučić.

Oni su ubili decu

Vučić je izjavio da "nema ničeg spornog" u njegovoj izjavi iz Gline 1995. godine zbog koje pojedini političari iz Hrvatske traže da pred tamošnjim sudovima bude optužen za podsticanje na "agresiju" na tu zemlju i stvaranje "Velike Srbije".

"Samo nekoliko dana posle toga su Hrvati poubijali Srbe koji su tamo živeli, a ne Srbi njih, Hrvati su proterali Srbe, a ne Srbi njih. Izgleda da moji podsticaji nisu bili uspešni. Nikoga nisam ubio, a oni jesu i to decu", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara posle obilaska radova na beogradskom metrou. On je povodom optužnice protiv četvorice hrvatskih pilota za bombardovanje izbegličke kolone na Petrovačkoj cesti rekao da je srećan što srpski državni organi rade na "zaštiti istine" i što kako je rekao, teški zločini a posebno ubistva dece ne smeju ostati nekažnjeni.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track