KURIR SAZNAJE! MILO ZAPRETIO DRITANU ZBOG ZVICEROVOG ČOVEKA: Srušiću ti vladu ako dirneš Petra Lazovića!
Foto: EPA/Boris Pejović, EPA/Igor Kupljenik

danas sednica odbora za bezbednost

KURIR SAZNAJE! MILO ZAPRETIO DRITANU ZBOG ZVICEROVOG ČOVEKA: Srušiću ti vladu ako dirneš Petra Lazovića!

Politika -

Predsednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović zapretio je crnogorskom premijeru Dritanu Abazoviću da će mu srušiti Vladu ako uhapsi ili na bilo koji način dirne policijskog službenika Petra Lazovića koga Europol povezuje sa vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom, saznaje Kurir.

Lazović je inače u vreme Đukanovićeve vladavine bio "bog i batina" crnogorske policije, a njegov otac Zoran je doskorašnji pomoćnik direktora Uprave policije.

Upravo je Lazović tema današnje sednice skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu koji će obaviti kontrolno saslušanje čelnika bezbednosnog sektora i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića o navodima Europola u vezi sa Lazovićem i još jednim službenikom Uprave kriminalističke policije Ljubom Milovićem.

Veljko Belivuk, Radoje Zvicer, MUP Crne Gore
foto: Zorana Jevtić, EPA

Odbor bi trebalo da sasluša ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, direktora Uprave policije Zorana Brđanina, vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbednost Sava Kenteru i šefa Specijalnog policijskog odeljenja Predraga Šukovića, pišu crnogorski mediji.

Podsetimo, podgorički portal "Libertas" je imao uvid u dokument Europola u kojem se navodi da su 17. januara 2021. godine uhapšene vođe kriminalnog klana Veljko Belivuk i Marko Miljković sleteli u Crnu Goru, kako bi prisustvovali proslavi koju je organizovao vođa kavačkog klana Radoje Zvicer, dok je policajac Petar Lazović znao za podatak da su njih dvojica pod punim nadzorom srpske obaveštajne službe, o čemu je obavestio Zvicera.

- Lazović čak predlaže Zviceru i kako da se našale sa službom - prenosi podgorički portal.

Dritan Abazović, Milo Đukanović
foto: Stefan Jokić, BETA

On je, navodno, obavestio Zvicera da je, između ostalih, za njihov nadzor zadužen i službenik policije Ljubo Milović, kao i "nepoznata osoba pod imenom Hari koji će znati sve i informisati Lazovića o svakom događaju koji se planira".

Prošle godine su crnogorski isrražitelji proveravali da li je i zbog čega Petar Lazović, koji je zaposlen u Agenciji za nacionalnu bezbednost (ANB), redovno održavao kontakte sa jednim od navodnih šefova kavačkog klana Radojem Zvicerom i praktično mu čuvao leđa. Kako je naveo sagovornik iz crnogorskog bezbednosnog sektora, zahvaljući Lazovićima krajem januara 2021. godine ukinuta je zabrana ulaska u Crnu Goru Zvicerovim saradnicima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

Mediji u Crnoj Gori nedavno otkrili su da su se Milo Đukanović i Zoran Lazović sastali u Podgorici i to svega dva dana nakon što su javnosti preko portala Libertas prezentovani dokazi Europola u kojima se navodi da je sin Zorana Lakovića član kavačkog klana i da je direktno učestvovao u švercu velikih količina kokaina iz Ekvadora u EU i Australiju, kao i švercu oružja i cigareta zajedno sa kolegom Ljubom Milovićem.

Kurir.rs

Bonus video:

02:44

ŠKALJARSKI VS KAVAČKI KLAN: Šestogodišnji rat odneo više od 50 žrtava (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja