IT SEKTOR JE BUDUĆNOST SRBIJE: Globalna kompanija Pejsend otvorila novi Evropski tehnološki centar u Beogradu!
Foto: Beta/Slobodan Miljević

dobre vesti

IT SEKTOR JE BUDUĆNOST SRBIJE: Globalna kompanija Pejsend otvorila novi Evropski tehnološki centar u Beogradu!

Politika -

Pejsend, globalna fintek kompanija sa 7 miliona klijenata otvorila je svoj novi Evropski tehnološki centar u Beogradu.

Novi tehnološki centar će se fokusirati na razvoj softvera i proizvoda, i predstavlja potvrdu reputacije Srbije kao jedne od vodećih tehnoloških centara u Evropi, sa rastućom zajednicom poznatih visokotehnoloških kompanija i fintek startapa koji dolaze u Srbiju zahvaljujući dobroj lokaciji, i međunarodno priznatim znanjima i veštinama naših ljudi.

Nadzor, Kompjuteri, Kontrola, špijuniranje, NSA, Kontrolna Soba

Tehnološki ili IT sektor je postao izuzetno važan deo društvenog i ekonomskog razvoja Srbije i biće od ključnog značaja za budući razvoj i ekonomski rast. Otvorenost za inovacije, spremnost za usvajanje novih ideja i digitalna transformacija kao prioritet, su stubovi aktuelne Vlade Republike Srbije a premijerka Ana Brnabić aktivno učestvuje u izgradnji bliskih odnosa sa IT industrijom, startapima i inovativnim kompanijama u Srbiji.

Povodom otvaranja ovog tehnološkog centra premijerka Ana Brnabić je rekla da su digitalizacija i četvrta industrijska revolucija pružile jedinstvenu priliku Srbiji i njenim građanima da prevaziđu druge zemlje, posebno u oblasti tehnologije, inovacija, stranih direktnih investicija i istraživanja i razvoja.

- Sposobnost Srbije da privuče vodeće tehnološke i FinTeh kompanije, kao što je Pejsend, dokaz je važnosti strateških investicija tokom proteklih nekoliko godina kako bismo razvili i jačali tehnologiju i startap ekosistem u Srbiji. Pored posvećene vlade i političke stabilnosti, za podršku digitalnoj transformaciji, Srbija ima i odlične talente sa svetski priznatih univerziteta i prestižnih tehnoloških multinacionalnih kompanija, stratešku lokaciju koja može istovremeno da podrži evropske, američke i azijske operacije, kao i prostor na tržištu za rast i razvoj tehnologije - istakla je premijerka Brnabić dodajući da je cilj Pejsend da direktno doprinese nekim od inovativnih tehnoloških inicijativa na kojima se u Srbiji trenutno radi, uključujući saradnju sa Narodnom bankom Srbije na testiranju platnih rešenja i proizvoda za plaćanja banaka, zatim, pridruživanje Inicijativi Digitalna Srbija u izradi fintek zakona, kao i razvoju digitalne ekonomije Srbije.

Suosnivač i predsednik kompanije Pejsend Abdul Abdulkerimov naglasio je da je izbor Beograda za Paisendovo primarno evropsko tehnološko čvorište bila laka odluka, imajući u vidu rastuću infrastrukturu i podršku koju Vlada Srbije pruža za podsticanje razvoja tehnologije i startapa.

abdul
foto: Printscreen

- U saradnji sa Vladom Srbije želimo da pomognemo da se Beograd stavi na mapu kao sledeća fintek prestonica Evrope. Radujemo se što ćemo se etablirati u Beogradu i doprineti razvoju snažne, globalno konkurentne digitalne ekonomije u Srbiji - rekao je Abdulkerimov, podvlačeći da je jedan od ciljeva Pejsenda da poveća broj zaposlenih u Beogradu na 100 ljudi do kraja ove godine.

O kompaniji

Globalni integrisani ekosistem plaćanja Pejsend je integrisani globalni ekosistem plaćanja sledeće generacije, koji omogućava potrošačima i preduzećima da plaćaju i šalju novac na mreži bilo gde, bilo kako i u bilo kojoj valuti. Sedište Pejsenda je u Velikoj Britaniji i misija je da promeni način na koji se novac kreće širom sveta. Pejsend trenutno podržava rad na više mreža na globalnom nivou preko Mastercard, Visa, China UnionPay i lokalnih ACH šema plaćanja, pružajući preko 40 metoda onlajn plaćanja za mala i srednja preduzeća. Pejsend može da šalje novac u više od 150 zemalja širom sveta i privukao je 7 miliona korisnika na svoju platformu. Kao integrisana globalna platforma za plaćanje, Pejsend ima sopstvenu globalnu mrežu banaka i međunarodnih i lokalnih sistema plaćanja i partnerstvo sa najvećim međunarodnim kartičnim sistemima kao što su Visa, Mastercard i China Union Pay .

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track